CHP’li Gürer’den ‘gıdada KDV kaldırılsın’ teklifi

10.02.2020
A+
A-

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, temel gıda ürünlerinden alınan yüzde 8’lik KDV oranının kaldırılmasına ilişkin kanun teklifi verdi.

CHP, Katma Değer Vergisi kanununda değişiklik yapılıp, temel gıda  ürünlerinden alınan %8’lik KDV oranının kaldırılmasına ilişkin kanun teklifi verdi.

Kanun teklifinde et ve süt ürünlerinin temel hayvansal protein  kaynağı olduğu, bunların lüks tüketim olarak değerlendirilmesinin kabul edilemeyeceği belirtildi.

Teklifte, “Ülkemizde asgari ücret, asgari ücretin altında çalışan ve emeklilerimizin hayat standartları düşünüldüğünde sağlıklı ve yeterli gıdaya ulaşmalarının imkansız olduğu ortadadır. Hatta bu gelir grubundaki vatandaşlarımız üst üste gelen elektrik ve doğalgaz zamlarından sonra ısınma ve aydınlanma ihtiyaçlarından bile mahrum kalmaktadır” denildi.

CHP’nin teklifinde, “Vermiş olduğumuz bu Kanun Teklifi ile, vergi  sistemimizde olan bu çarpıcı dengesizliğin giderilmesi, “sosyal bir  beslenme anlayışı” için tüm hayvansal protein ürünlerinde yüzde 8  olarak uygulanan KDV’nin sıfırlanması amaçlanmıştır.” denildi

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.