CHP’li Gürer’den ‘et, süt ve yumurtadan KDV kaldırılsın’ çağrısı

CHP’li Gürer’den ‘et, süt ve yumurtadan KDV kaldırılsın’ çağrısı
27.12.2019
A+
A-

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “sosyal bir beslenme anlayışı” için tüm hayvansal protein ürünlerinde yüzde 8 olarak uygulanan KDV’nin sıfırlanması için hazırlamış olduğu Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Gürer, “2019 bütçesinin onaylanmasının ardından vatandaşın 2019 yılı boyunca toplam 756,5 milyar TL vergi ödeyecek olması ülkemizde uygulanan vergide adaletsizliğin somut bir göstergesidir” dedi.

“VERGİ YOKSUL VATANDAŞIN SIRTINDA”

Teklifinde vergilerin büyük bir kısmının yoksul vatandaşın sırtına yüklendiğini ifade eden CHP Milletvekili Gürer, “Vergi sistemimiz, bir üründen yüzde 189 kat vergi almaya müsaittir. Dünyanın her yerinde beyana dayalı bir vergi olan “Gelir Vergisi” Türkiye’de kaynaktan kesinti yoluyla mükellefe hissettirmeden tahsil edilmektedir” ifadelerini kullandı.

“YETERLİ GIDAYA ULAŞMAK DAR GELİRLİ İÇİN İMKÂNSIZ”
TBMM Başkanlığına sunmuş olduğu Kanun Teklifinin gerekçesinde, ülkemizde asgari ücret, asgari ücretin altında çalışan ve emeklilerin hayat standartları düşünüldüğünde, sağlıklı ve yeterli gıdaya ulaşmalarının olanaksız  olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu gelir gurubundaki vatandaşlarımız üst üste gelen elektrik, doğalgaz, akaryakıt  zamlarından sonra ısınma ve aydınlanma ihtiyaçlarını bile ödemede zorlanmaktadır” dedi.

 “ET, SÜT VE YUMURTA LÜKS İHTİYAÇ MI?”

Temel hayvansal protein kaynağı olan et ve sütün lüks tüketim olarak değerlendirilmesinin kabul edilemez bir durum olduğunun altını çizen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Lüks tüketim mallarına uygulanmayan KDV oranının birincil ihtiyaç olan tüketim/gıda maddelerine uygulanıyor olması ve hala bu anlamda bir düzenleme yapılmaması da sorgulanması gereken bir durumdur” dedi.

TBMM Başkanlığına sunmuş olduğu Kanun Teklifi ile vergi sistemindeki çarpıcı dengesizliğin giderilmesini amaçladıklarını söyleyen Gürer, “Sosyal bir beslenme anlayışı için tüm hayvansal protein ürünlerinde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranı sıfırlanmalıdır” dedi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.