CHP’li Ersin Şentürk: Susmayacağım

14.09.2018
A+
A-

Yazdığı twit nedeniyle hakkında disiplin süreci başlatılan CHP Yıldırım İlçe Başkan Yardımcısı Ersin Şentürk, basın açıklaması yaparak, kendisi ile ilgili yapılan suçlamalara cevap verdi.

CHP Yıldırım İlçe Başkan Yardımcısı Şentürk; “Her an görev sorumluluğu bilinciyle, çalışmalarımdan onur ve heyecan duyarak partim içerisinde çeşitli görevlerde bulundum’’ dedi.

Şentürk yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

‘’Partim için sırasıyla ilçe-il delegeliği, mahalle başkanlığı, seçim işlerinden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı, ilçe sekreterliği ve ilçe bilişim sorumluluğu görevlerinde bulundu. 95. yılını kutlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi Cumhuriyet Halk Partisi için, partimizin bir neferi olarak beklentisiz bir şekilde yerelde ve genelde hiçbir yere aday olmadan çalıştım ve çalışmaya da devam edeceğim.

Fakat 9 seçim başarısız olmuş bir kadronun bu yönetim tarzıyla 10. seçimde partimizi çöküşe götürdüğünü gören bir partili olarak attığım ‘’Artık yeter. Seçmenlerimizin güvenini yok ettiğiniz gibi yerel seçimler öncesi partiye en büyük zararı verir hale geldiniz. Yazık ediyorsunuz ülkemize’’ twitim sebebiyle Genel Merkez tarafından disipline verildiğimi öğrendiğim. 24 Haziran seçim sonuçlarını 66 gün değerlendiremeyen Genel Merkez yönetimi benim attığım bu eleştirel twiti 2 günde değerlendirip disiplin kuruluna sevkim için il başkanlığına göndermiştir.

Daha vahim olanı ise 66 gün seçim değerlendirmesi yapamayan, seçmenine cevap veremeyen 1’i mevcut, 1’i resmi olmayan 2 genel başkan yardımcısının disiplin sürecimin acil olarak başlatılmasıyla ilgili her gün il başkanlığını aramasıdır.

Bugüne kadar hiçbir zaman korkarak siyaset yapmadım, yapmam da… Aynı cesareti mevcut İl Başkanı ve il yönetiminden de beklerdim. Bire bir görüşmelerimizde attığım twitte disiplinlik bir suç olmadığını fakat Genel Merkez’den gelen baskı yüzünden bu kararın alındığını söyleyen birçok il yöneticisi oldu…

Bizlerin HAK, HUKUK, ADALET diyerek Genel Başkanla kilometrelerce yürüyen üyelerin en ufak eleştirisine, en demokratik tepkilerine dahi tahammül edemeyen Genel Merkez yönetimini uygulamalı diktatörlük dersini verdikleri için kutluyorum!

Eğitim, adalet ve ekonominin çöktüğü şu günlerde halkımızın ihtiyaç duyduğu dinamik, halkın yanında, halkın sorunlarına çözüm üreten Cumhuriyet Halk Partisi olmak zorundayız. Fakat ben mevcut Genel Merkez kadrolarında bu vizyonu ve donanımı göremiyorum.

Dost acı söyler…

Üye ve yöneticilerin milletvekili listelerini gazetelerden öğrenmediği katılımcı, çoğulcu demokrasinin olduğu, Genel Merkezin örgütünden kaçmadığı, halkına umut ve çare olduğu bir yapının oluşmasının tek yolu değişim ve yenilenmedir.

Süreç içerisinde böyle bir yapıyı göremediğimden ve kendimin inanmadığım bir şeyi seçmenlerimize anlatamayacağımdan dolayı, göz göre göre gelen bu çöküşün içinde yanlışlara sessiz kalacak bir yönetici olarak tarihe geçmek istemediğim için, hakkımda çıkacak disiplin kararı ne olursa olsun Cumhuriyet Halk Partisi Yıldırım İlçe Başkan yardımcılığı görevimden istifa ediyorum.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partililiğim sonuna kadar devam edecektir.

Mustafa Kemal’in askeri olmaktan her zaman gurur duydum, duymaya da devam edeceğim!

Bu süreçte yanımda olan örgütümüze, yerelde ve ülke genelinden arayıp desteklerini ileten partililerimize, eski milletvekillerimize ve dostlarıma teşekkür ediyorum. Saygılarımla…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.