CHP’li Erkan Aydın, Gölbaşı Göleti’ni Meclis gündemine taşıdı

CHP’li Erkan Aydın, Gölbaşı Göleti’ni Meclis gündemine taşıdı
21.12.2019
A+
A-

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa, Kestel İlçesi’nde bulunan ve kurumakta olan Gölbaşı Göleti’nin ivedi kararlarla canlandırılması, tarım alanlarına ve doğaya yeniden kazandırılması amacıyla Meclis Araştırması açılması için önerge verdi.

Verdiği önergede Bursa ovasının yüzde seksenini sulayan Kestel ilçesindeki Gölbaşı’nın yüzde 90’ının kuruduğuna dikkat çeken Aydın, 3 bin dönüm üzerine kurulu gölde oluşan kurumanın Bursa ovasında dünyanın en kaliteli meyve ve sebzesini yetiştiren çiftçiyi kara kara düşündürdüğünü belirtti.

“YENİDEN DOĞAYA KAZANDIRILMALI”

Susuz arazinin havadan görüntüsünün kuraklığın boyutunu gözler önüne serdiğini söyleyen Erkan Aydın şöyle devam etti:

“Uludağ’dan gelen dere ve civar dağlardan akan sularla beslenen ve ovanın yüzde seksenini sulayan göl kurudu. Ovaya kurulan fabrikaların yer altı sularını büyük oranda çekmesiyle birlikte sondajlarla da su ihtiyacını karşılayamayan çiftçiler yetkililerden yardım bekliyor. Önceki yıllarda 5 metreden su çıkan ovada artık 250 metreden su çıkıyor. Söz konusu göl Bursa ovasının da can damarı. Eğer gölün kuruması halinde bölgedeki tarım alanları büyük zarar görecek ve çiftçi çaresiz kalacak. Bursa ovasına hayat verin gölün bir an önce alınacak tedbirlerle yeniden tarıma ve doğaya kazandırılması gerekiyor. Kestel ilçesinde bulunan Gölbaşı’nın ivedi tedbirlerle kurtarılması ve yeniden doğaya kazandırılması amacıyla Anayasanın 98’inci, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması için gereğini saygılarımla arz ederim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.