CHP’li belediyeler ‘kardeş’ olacak!

05.09.2019
A+
A-

CHP kazandığı 251 belediye arasında “kardeş belediye” uygulaması başlatıyor. Kaynak ve kadroları daha iyi durumda olan belediyelerle imkanları sınırlı belediyeler birbiriyle eşleştirilecek. İlk etapta nüfusu 55 bin altında olan belediyeler ile nüfusu 150 bin üstü olan belediyeler arasında kardeşlik kurulacak.

31 Mart yerel seçimlerinde aralarında 11 büyükşehir, 10 il belediyesi olmak üzere yaklaşık 250 belediye kazanan CHP kendi içinde “kardeş belediyecilik” uygulaması için harekete geçti. Kaynak ve kadroları iyi durumda olan belediyelerle imkanları sınırlı belediyeler birbiriyle eşleştirilerek hizmet sunumunun kalitesi arttırılmaya çalışılacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Kardeş Belediyecilik” projesiyle ilgili, “Biz imkanları sınırlı olan belediyeleri imkanları görece daha iyi durumda olan belediyelerle bir araya getirecek bir çalışma yapıyoruz” dedi. Torun’un verdiği bilgiye göre, CHP’nin yönettiği 11 büyükşehir belediyesi bu projede lokomotif olacak. Makine parkı, maddi imkansızlıklar ve coğrafi olarak çeşitli olumsuzluklar yaşayan belediyeler imkanı daha iyi olan belediyelerle buluşturulacak. Bu kardeşlik sadece maddi yardım, kaynak desteği gibi konuları içermeyecek.

Özellikle proje ve insan kaynağı noktasında farklı destekler olarak da uygulanacak. Edinilen bilgiye göre ilk etapta nüfusu 55 bin altında olan belediyeler nüfusu 150 bin üstü olan belediyelerle eşleştirilecek. Ancak kardeş belediyelerle ilgili protokollerin belediye meclislerinde onaylanması gerekiyor.

BELEDİYELERİN PERFORMANS RAPORLARI EKİMDE ÇIKACAK

CHP’nin kazandığı belediyeleri desteklemek ve denetlemek için kurduğu Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi çalışmaya başladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ekim ayı içinde tüm belediyelerin altı aylık bütçe performanslarına bakacaklarını belirterek şunları söyledi: “31 Mart’ta seçim oldu, ama kimi yerlerde mazbata alınması 15 Nisan’ı buldu. 15 günde tebrik ziyaretleri ile geçmiştir. Böyle baktığımızda 6 ay süre ekim ayı sonunda dolacak. Biz de ekim sonunda tüm bütçe performanslarını inceleyeceğiz. Borçlanmaları, göreve geldiklerindeki durum, 6 ayda yapılanlar, ne kadar borç ödendiği, transfer harcamaları gibi birçok konuya bakacağız. Tüm bilançoları izleyeceğiz.”

(duvar)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.