CHP’li başkandan AKP’lilere: ‘Hırsızlığınızı her yerde açıklayacağım’

CHP’li başkandan AKP’lilere: ‘Hırsızlığınızı her yerde açıklayacağım’
22.05.2019
A+
A-

Kırşehir’in CHP’li Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, meclis toplantısında seçimden önce fazladan harcanan 7-8 milyon liranın araştırılması için komisyon kurulmasını istedi.

Kırşehir Belediyesi Meclisi son oturumu, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu başkanlığında toplandı.

Daha önceki toplantılarda belediye yapılan yüksek harcamaları ve yolsuzlukları tek tek açıklayacağını dile getiren Başkan Ekicioğlu, bu toplantıda da seçim öncesinde Mart ayında fazladan harcanan 7-8 milyon liranın araştırılmasını istedi.

Paranın nerede ve nasıl harcandığını herkesin bilmesi gerektiğini söyleyen başkana AKP’li üyeler itiraz etti.

“ŞOV YAPIYORSUN” DİYEN AKP’LİYİ BELGELERLE SUSTURDU

Başkan Ekicioğlu’nun Mart ayında harcanan fazla paranın akibetinin araştırılması için komisyon kurulması talebini önce kabul etmeyen AKP’li üyeler daha sonra teklife itirazda bulundu.

AKP’li meclis üyelerinin “önce dosyaları görelim” sözlerine Başkan Ekicioğlu, “Bir belediye başkanı olarak bu artışın gerekçelerini araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Siz dosyaları görün diye yolunuzu açıyoruz. O yüzden komisyon kuralım hepimiz görelim. Dosyaları görmeniz için size yol açıyorum” dedi.

AKP’li üyeler kendi aralarında görüşme yapacaklarını belirterek toplantıya ara verilmesini talep etti. Bu sırada bir üye başkana “Şov yapıyorsun” diye tepki gösterince Ekicioğlu, elindeki belgeleri vererek “Şunu okuyun da bir utanın. Hırsızlığınızı, yolsuzluğunuzu her yerde açıklayacağım, adım adım açıklayacağım, adım adım yolsuzluklarınızı yüzünüze vuracağım” diye cevap verdi.

KOMİSYONDA CUMHUR İTTİFAKI ÇOĞUNLUKTA

Aranın ardından komisyon kurulma teklifi AKP’lilerin oylarıyla kabul edildi. Ancak fazla harcamaları araştırmak üzere kurulan komisyonda 2 AKP, 1 CHP, 1 MHP ve 1 İYİ Partili üyenin bulunması dikkat çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.