CHP’li Aydın, ASGD’ye yapılan haksızlığı TBMM gündemine taşıdı

CHP’li Aydın, ASGD’ye yapılan haksızlığı TBMM gündemine taşıdı
23.12.2020
A+
A-

CHP Bursa Milletvekili Erkan AYDIN, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın 30 Yıllık ASGD Tesislerini yıkarak yol açtığı tarihsel mağduriyeti TBMM gündemine taşıdı.

Yargı sürecine de taşınan haksız yıkımla ilgili konunun sonuna kadar takipçisi olacağına ısrarla vurgu yapan Milletvekili Erkan Aydın, “Tesisini kendisi yapan, yükümlülüklerini harfiyen yerine getiren ve hayli astronomik olmasına rağmen yer kirasını da hiç aksatmadan günü gününe ödeyen ASGD’ye yapılan haksızlıktır, vicdansızlıktır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin dernek yetkililerine restorasyon sözü vermesine karşın böylesine bir tarihsel yanlışa imza attığına vurgu yapan Erkan Aydın, “Siz önce dernekten bahçesini alıyorsunuz, buna karşılık da ana binasını restore ederek Millet Bahçesi’ne yakışır hale getireceğinizin sözünü veriyorsunuz. Sonra da kazmayala, kürekle, kepçeyle gelip yıkıyorsunuz. Sizin artık hiçbir sözünüze hiç kimseler inanmaz. Bursa kent tarihinin, bu vicdansız yıkımınızı bir kenara not ettiğini ve her fırsatta önünüze ibret vesikası olarak koyacağını unutmayın. Yargıya da intikal eden bu konuyu ısrarla takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

SÜREÇ NASIL GELİŞMİŞTİ?

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği(ASGD)‘bin, 1992 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan kiraladığı arsa üzerinde yaptığı Genel Merkez İdari ve Sosyal Tesisleri’nin yıkımıyla ilgili süreç şöyle gelişmişti:

Yıkılan Atatürk Stadı karşısı, Kültürpark yanındaki arsada, kendi gücüyle yaptırdığı ve kamunun tek bir çivisinin dahi bulunmadığı bu tesisi yaklaşık 30 yıldır, her yıl yüksek oranlarda arttırılan kira bedellerini düzenli bir şekilde ödeyerek kullanan ASGD’ye, önce Osmangazi Kaymakamlığı marifetiyle tahliye yazısı gönderildi ve direnilirse zor kullanılarak boşaltılacağı bildirildi. Buna gerekçe olarak ise binanın Millet Bahçesi’nin ikinci projesi kapsamında yıkılacağı gösterildi. İlk proje sırasında, tesisi restore edeceğini taahhüt eden Büyükşehir Belediyesi sözünü tutmadığı gibi, derneğin tüm taleplerine rağmen herhangi bir alternatif de sunmadı.

ASGD’nin açtığı davada itirazı değerlendiren Bursa 8.Sulh Hukuk Mahkemesi ilk etapta, Kaymakamlık aracılığı ile tahliyenin mümkün olmadığını ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracağını belirtip,  “İHTİYATI TEDBİR KARARI’ vererek tahliyeyi durdurdu. Ancak idarenin itirazı nedeniyle bir ay sonra ihtiyati tedbir kaldırıldı ve yıkım kararı yeniden uygulamaya konuldu,

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SÖZÜNÜ TUTMADI

Son olarak Büyükşehir Belediyesi, derneğin 450 metrekarelik bahçesini Kültürpark’a ve Millet Bahçesi’ne dahil etmek üzere talep etti. Karşılığında ise 570 metrekare üzerindeki ana tesis binası restore edilecek ve Millet Bahçesi’ne yakışır hale getirilecekti.

Restorasyonla ilgili grafik çalışmasını da Büyükşehir Belediyesi yaparak derneğe görsel materyal şeklinde gönderdi. Büyükşehir Belediye Başkan Alinur Aktaş, her seferinde, ‘Yerin bizimle alakası yok’ türünden, kaçamak cevaplar vermekle yetindi.

TANIK MİLLETVEKİLİ VE BÜROKRATLAR VAR…

Büyükşehir Belediyesi Geçmiş Dönem Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, Fen İşleri Müdürü Feridun Tarım ile Gençlik ve Spor İl eski Müdürü, şu an ise Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı olan Süleyman Şahin, dernek yöneticilerini görüşmeye davet ederek, restorasyon sözünü devlet adına veren kamu görevlileri olarak biliniyorlar.

ASGD’nin söz konusu tahliye ve yıkımla ilgili açtığı maddi manevi tazminat davası ise sürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.