CHP’li Antmen, deprem vergilerini Meclis gündemine taşıdı

CHP’li Antmen, deprem vergilerini Meclis gündemine taşıdı
25.01.2020
A+
A-

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, deprem vergileriyle ilgili Meclis’e verdiği önerge hakkında açıklamada bulundu.

Antmen, deprem vergilerini, ne kadar toplandığını, nereye harcandığını sorduklarını ancak bakanların da deprem vergilerine ne olduğunu bilmediklerini söyledi.

Elazığ depremi sonrası Kızılay tarafından yardım çağrısı yapıldı. Çağrı sonrası sosyal medyada deprem için toplanan vergilere ne olduğu sorusu gündeme geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen deprem vergilerini, ne kadar toplandığını, nereye harcandığını sorduklarını ancak bakanların da deprem vergilerine ne olduğunu bilmediklerini söyledi.

“BİZ BİLMİYORUZ”

Deprem vergileriyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yönelik Meclis’e sunduğu önergenin halen yanıtlanmadığını söyleyen Antmen, “Yaklaşık bir yıl önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a çok net, yorumsuz sormuştuk. ‘1999’dan 2018 yılına kadar toplanan paranın ne kadarı depremlerin vereceği zararları önlemek için kimler tarafından ne şekillerde harcanmıştır?’ Onlar da ‘Biz bilmiyoruz İçişleri Bakanlığı bilir’ dedi.

“CEVAP VEREN YOK”

Açıklamasının devamında Antmen, “Biz daha sonra hem soru önergesi ile hem de CİMER aracılığı ile İçişleri Bakanlığına sorduk. Aylardır cevap veren yok. Kimse bilmiyor. Deprem için toplanan katrilyonları kim harcadı nasıl, nereye harcadı? Şu anda bilen yok. Bu durum iktidarın ayıbıdır. Bu durum milyonların hayatının, can ve mal güvenliğinin hiçe sayıldığının ispatıdır. Vatandaştan alınan deprem vergileri vatandaşa değiş yandaşa harcanmış. Korkuları budur. Yoksa çıkıp açıklasınlar kalem kalem nereye harcandı. Biz de bilelim, vatandaş da görsün. Deprem için ödediği vergiler nereye, kimlere gitmiş?” ifadelerine yer verdi.

İÇİŞLERİ BAKANINI ADRES GÖSTERMİŞTİ

Albayrak ise önergeye “Depremden korunmak için alınan önlemler ve depremin zararlarını gidermek için yapılan harcamalara ilişkin bilgiler İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı uhdesindedir” diye yanıt vermişti.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.