CHP’li Akyolcular: Kültürpark varken, Millet Bahçesi gereksiz yere yapıldı

CHP’li Akyolcular: Kültürpark varken, Millet Bahçesi gereksiz yere yapıldı
12.06.2020
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular, Bursaspor’un 2010’daki efsane Süper Lig Şampiyonluğuna evsahipliği yapan Atatürk Stadyumu’nun neredeyse tüm Bursa’nın itirazlarına rağmen bir tek kişinin iki dudağı arasından çıkan sözle yıkıldığını belirterek, bu alanın Reşat Oyal Kültürparkı’na dahil edilmek yerine Millet Bahçesi adı altında projelendirilmesini eleştirdi.

Peyzaj çalışması yapılıp, geçtiğimiz hafta da telekonferansla açılışının yapıldığı ilan edilen alanda Bursasporluların tün anılarının üzerine çizgi çekildiğini belirten Akyolcular şunları söyledi:

“Atatürk Stadı’nın hiç değilse ana binanın olduğu tribününü koruyalım, orasını Bursasporumuzun şampiyonluk müzesine dönüştürelim dedik, duymadılar bile. Stadyumdaki Atatürk adını silebilmek için ana tribünü de yıkmaları gerekiyordu herhalde ki! Ana tribünü de yıktılar. Tek bir hatıra bırakmadılar. Stadyum mutlaka yıkılacaksa, bu alanın mutlaka Kültürpark’a dahil edilmesi gerektiğini savunduk. Önce parka dahil edeceğiz denildi, sonra fikir değişti, millet bahçesi yapacağız dediler. Atatürk Stadı gittikten sonra, çok da önemi yoktu açıkçası… Çünkü bu bölgede bir millet bahçesine de gerek yoktu…”

“10 KAT BÜYÜĞÜ VARKEN, BURAYA YAPILAN HARCAMA İSRAFTIR”

Millet Bahçesi yapıyoruz denilen 42.000 metrekarelik alana sadece 50 adım mesafede, tam 394.000 metrekarelik bir millet bahçesinin 1955 yılından beri var olduğunu hatırlatan Akyolcular, “Ağaçlarıyla, yürüyüş parkurlarıyla, çay bahçeleri ve suni gölüyle Bursa’ya nefes aldıran Kültürpark, 394 dönümlük devasa güzelliğiyle 1955’ten buyana Bursalılara hizmet vermiş, 1963’ten bugüne Bursa Festivali’ne de ev sahipliği yapmış bir mekân olarak, Türkiye’de sadece birkaç şehre nasip olmuş bir güzellik abidesi ve gerek kapladığı alan ile Bursa’nın en önemli parkı olan Kültürpark, konumu ve yeşil dokusuyla kentin ve kentlinin gözbebeği olmaya devam ediyor” dedi. Akyolcular, Kültürpark’ın sadece ve sadece onda biri ölçeğindeki millet bahçesinin tek önemli özelliğinin, yerin altındaki 480 araçlık otoparkı olduğunu vurgulayarak, “O otopark oraya yine yapılıp, burası Kültürpark’a dahil edilebilirdi. Gereksiz başka harcamaya da lüzum olmazdı. Millet bahçesine konan 500 metrekare alanlı Millet Kıraathanesi’nden kat kat büyük, açık ve kapalı alanlı çay bahçeleri zaten Kültürpark’ın içinde var. Dolayısıyla buraya harcanan paranın önemlice bir bölümü boşa harcanmış sayılmalıdır” diye konuştu.

“SGK BİNASI YIKILDIKTAN SONRA YAŞANANLARI GÖRDÜK”

Millet Bahçesi’nin bölgede yapılacak meydan projesinin bir uzantısı olacağına ilişkin iddiaları da eleştiren CHP Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular, “AKP zihniyetinin SGK binasını yıktıktan sonra o bölgede yaptıkları işleri gördük, nasıl plansız programsız para israf ettiklerini de gördük. O bölgeyi yaz-boz tahtasına döndürdüler.Yaptılar, beğenmediler, yıktılar, yeniden yaptılar… Böyle bir müsrif zihniyet kabul edilebilir mi? Bursa iyi yönetilemiyor” dedi.

“BÖLGENİN GELECEĞİNE BURSALILAR KARAR VERECEK”

Akyolcular, bu bölgenin geleceğine ilişkin görüşünü de “Bursa, kent dinamiklerine de kulak veren bir yönetimi hak ediyor. Merak etmeyin, o günleri de hep birlikte göreceğiz. Atatürk Stadı arazisinin geleceğine, kent dinamikleriyle, Bursaspor camiasıyla bir araya gelerek hep birlikte karar vereceğiz” cümlesiyle özetledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.