CHP’li Adıgüzel: ‘100 yaşın üzerinde 6 binden fazla seçmen var’

CHP’li Adıgüzel: ‘100 yaşın üzerinde 6 binden fazla seçmen var’
21.01.2019
A+
A-

Katıldığı bir radyo programında yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, 100 yaşın üzerinde 6 binden fazla seçmenin olduğu ve bu seçmenlerin ilk kez oy kullanacaklarına dikkat çekti.

RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programına konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, hem seçim güvenliği konusunda hem de sahte seçmen iddialarına ilişkin yaptıkları çalışmaları anlattı.

“Sokaktaki vatandaşın seçilene saygı duymalarını bekliyorlarsa bu iş dürüst ve güvenilir yapılmalı” diyerek sözlerine başlayan Adıgüzel, “Bizim 973 ilçeden ulaşılabilen bir intranet sistemimiz var. Oraya bütün seçmenleri yükledik ve analiz yaptık. Nerede daha çok seçmen sayısı değişikliği var dedik. Baktık Çankırı’da Orta ilçesinde seçmen sayısı 24 Haziran’a göre iki katına çıkmış. Seçmenlerin 4 bini İstanbul’dan 3 bini Ankara’dan taşınmış görünüyor. Yine Ankara’da Çamlıdere’ye çok ciddi bir akış olduğunu gördük” dedi.

“100 YAŞIN ÜZERİNDE 6 BİNDEN FAZLA SEÇMEN VAR”

Üsküdar’da AK Partili dört Belediye Meclisi üyesinin evinden 200’e yakın seçmenin çıkmasına da değinen Adıgüzel, “2014 seçimlerinde AK Parti 7 bin oyla Üsküdar’ı kazandı. Üsküdar’da bir evde 40 kişi yaşıyor görünüyor. Üsküdar’a gelen seçmenler Ümraniye ve Kadıköy’den gelmiş. Güçlü olunan yerden bir seçmen akışı var” diye konuştu. 100 yaşın üzerinde 6 binden fazla seçmen olduğuna dikkati çeken Adıgüzel, “Onların arasında ilk kez oy kullanacaklar var. İncelendiğinde onların yaşamadığı görülüyor. Bu incelemeleri yapmak YSK’nın görevi” derken, 24 Haziran’da muhalefetin oluşturduğu Adil Seçim Platformu’nun işlevsiz kalması nedeniyle yöneltilen eleştirilere de yanıt verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, şunları söyledi:

“İNSAN KAYNAĞI SEBEBİYLE SORUN YAŞADIK”

“Vatandaşlarımız 24 Haziran’ı eleştirmekte haklılar. Ama seçim sistemi manuel bir sistem. Amacımız toplayabildiğimiz kadar çok tutanağı toplayıp bunları birleştirip sonuca erdirmekti. Biz sistem çökmesinden çok her yerde aynı insan kaynağı potansiyeline sahip olmamak sebebiyle sorun yaşadık.

İstanbul ve Ankara’daki örgütlerimiz çok hızlıydı ama bazı bölgelerde sıkıntılar yaşadık. Seçim sonuçlarını AA ile aynı hızda açıklayacağımızı söylemiştik ama bilgi akışından ve hızdan kaynaklanan sorunlar yaşadık. Diğer siyasi partilerden eksikleri tamamlayabiliriz diye düşünmüştük ama onlar da bazı sorunlar yaşadı.” “Sandıkların yaklaşık yüzde 98’ini kontrol etmiştik. Tabii ki farklar vardı ama yüzde yüz seçimin kaderini etkileyecek bir manipülasyon yoktu” diyen Adıgüzel, 31 Mart’taki yerel seçimde 24 Haziran’a benzer sıkıntılar yaşanmayacağını iddia etti.

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.