CHP’den karantinadan çıkış için yeni kurul önerisi

CHP’den karantinadan çıkış için yeni kurul önerisi
27.04.2020
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK’nın ardından açıklamada bulundu. Öztrak, karantina tedbirlerinde çıkış sürecinin planlanması için öneride bulundu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Toplantının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak açıklamada bulundu.

Karantina tedbirlerinin kaldırılması ve normal hayata dönüş sürecinin planlanması için Bilim Kurulu’na yeni uzmanlıklarla takviye yapılması ya da yeni bir kurul oluşturulması önerisinde bulunan Öztrak’ın açıklamasından satır başları şöyle:

-Bir virüs sayesinde insanoğlu’nun tabiatın efendisi değil bir parçası olduğu gerçeği ile yeniden yüzleştik.

-Ramazan ayında hepimiz iyilikte yarışmalıyız. Tüm islam aleminin Ramazan’ını kutluyoruz.

-Koronavirüs konusunda iyi haberler almaya başladık. son birkaç gündür iyileşenlerin sayısı virüse yakalanannların sayısını geçmeye başladı. Aktif hasta sayısındaki artış durdu hatta gerileme de yaşandı.

Salgının başında bu yana iki hususun öneminin altını çiziyoruz. Katı tedbir ve sürekli ihtiyat. Danimarka’nın yaptığı gibi katı tedbirleri ilk günden uygulasaydık, salgının belini çok önceden kırmış olacaktık.

Biz ve belediye başkanlarımız yaygın ve katı tedbirlerin uygulanması konusunda iktidarı birçok kez uyardık. 31 büyükşehrimizde zorunlu sokağa çıkmama tedbirleri meyvelerini bugün vermeye başladı.

Kurallara riayet eden, tedbirli davranan tüm vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Bizler evdeyken dışarıda görev yapan tüm kamu görevlilerine, fırıncı esnafımıza, basın mensuplarımıza, bu zor günlerde evlerinde kalanların ihtiyaçlarını karşılamak için canla başla çalışan tüm apartman görevlilerine, kuryelere, bu süreçte emek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Cuma günü 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü. Bu vesileyle başta fabrikalarda sağlık tehlikesine rağmen iş durmasın diye çalıştırılan işçilerimizin ve tüm emekçilerimizin işçi bayramını kutluyoruz.

Elbette şükran duymamız gerekenlerin başında da sağlık çalışanlarımız var. Sağlık kadromuz son salgında dünyadaki en iyiler arasında olduğunu ispat etti. Cerrahpaşa, Hacettepe gibi ülkemizin köklü kurumlarından yetişmiş bilim insanları, doktorlar, hemşireler salgınla mücadelede çok önemli görevler üstlendiler.

Bu salgında kurumsallaşmanın, köklü kurumların korunmasının, bilimin ve liyakatin önemini bir kez daha gördük. Son yıllarda Saray hükümetlerinin yaptığı gibi köklü kurumların genetiği ile oynamak, bu kurumları bölüp parçalamak ülkemize yarar değil zarar verir. Bunu da açıkça gördük.

Nitelikli sağlık personelimizi yetiştiren ve bugünlere getiren, tüm dünyaya parmak ısırtan bir sağlık devrimini gerçekleştiren Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetimizle ne kadar gurur duysak azdır. Bunu fedakar sağlıkçılarımıza ve cumhuriyetimizin eğitim anlayışına borçluyuz.

Sağlıklı günler için umudumuz arttı fakat bu hiçbir zaman gevşemeye neden olmamalıdır. Çünkü Türkiye, dünya üzerinde hâlâ en fazla hastanın olduğu 7. ülkedir. Hastalığa yakalanan yurttaşlarımızın sayısı 110 bin 130’a, hastalıktan kaybettiklerimizin sayısı ise 2 bin 805’e ulaşmıştır.

Hastalıktan kaybettiklerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, hastalarımıza ise acil şifalar diliyoruz.

Unutmamalıyız, tedbirde kusura olan takdirde bahane bulur. Yarın bahane aramamak için bugün tedbiri sıkı tutmalıyız. Bunca çabanın boşa gitmesini önlemeliyiz.

Bu nedenle sosyal mesafe kurallarını esnetirken, sağlam bir çıkış stratejisi belirlemeliyiz.

CHP olarak elbette bir an önce hayatın normale dönmesini arzuluyoruz. Salgının yavaşlamasının ve normalleşmenin konuşulmaya başlandığı şu günlerde ikinci bir dalgaya izin vermemek için çok daha dikkatli ve özenli olunması gerektiğini de düşünüyoruz.

İzolasyon kurallarını gevşetip toplumu ve ekonomiyi yeniden açma sürecinde ya mevcut Bilim Kurulu yeni uzmanlıklarla takviye edilerek görevine devam etmeli, ya da salgından çıkış sürecini yönetmek üzere ayrı bir yapı oluşturulmalıdır.

(Gercekgundem.com)

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.