CHP’den İYİ Parti ile ittifak açıklaması

23.11.2018
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı “Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, yerel seçimde ittifaka ilişkin “İYİ Parti ile görüşmeler yapılıyor. İş birliği çerçevesi oluşacak mı, oluşmayacak mı, bunu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Toplantısı sonrası Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Salıcı, basın toplantısı düzenledi.

Ülkedeki son ekonomik gelişmeleri değerlendiren CHP’li Salıcı, ”Geçen hafta işsizlik verileri açıklandı. Bu işsizlik verilerinde 2017’nin aynı dönemine göre karşılaştırdığımızda, 266 bin kişilik bir artış olduğunu yani işsizler ordusunun 266 bin arttığını görüyoruz. Toplam sayı 3 milyon 607 bine çıkmış. Bu işsizlik rakamlarını biraz daha geniş bir çerçevede ele aldığımızda, artık iş aramaktan ümidini kaybetmiş olanları da dahil ederek baktığımız zaman rakamın 6 milyona çıktığını yüzde 16,6 işsizlik oranına ulaşıldığını görüyoruz. Çerçeveyi yetersiz istihdam edilenler şeklinde biraz daha genişlettiğimiz zaman ortaya 7 milyon kişilik bir rakam çıkıyor ki bu  yüzde 19,3 denk geliyor. Yani Türkiye’de 1,1 milyon üniversiteli işsiz var ve özellikle gençlerde işsizlik oranı yüzde 20 civarında yani her 5 gençten biri işsiz durumda” diye konuştu.

İYİ PARTİ İLE İTTİFAK

Gazetecilerden birinin, İYİ Parti ile CHP arasında yapılan görüşmelerde netleşmiş isim olup olmadığını sorması üzerine CHP’li Salıcı, şöyle konuştu:

“İYİ Parti ile görüşmeler yapılıyor. İş birliği çerçevesi oluşacak mı, oluşmayacak mı, bunu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz; ama bununla ilgili şu an detay açıklayabilecek bir durumda değiliz. Bir süreç var ve bu sürecin sonunda umarım, olumlu bir durum ortaya çıkar; ama bunda tabi ki İYİ Parti’deki yetkililerin de tavırları olaya katkı sağlayacaktır. HDP ile resmi bir görüşmemizde şu an yok. Saadet Partisi’yle de ilgili olarak önümüzdeki günlerde görüşmeler yapılacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.