CHP’den Enis Berberoğlu için Meclis Başkanı Şentopa’a çağrı

CHP’den Enis Berberoğlu için Meclis Başkanı Şentopa’a çağrı
22.09.2020
A+
A-

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Anayasa Mahkemesi’nin milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında hak ihlali kararı vermesine ilişkin TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a çağrıda bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Anayasa Mahkemesi’nin milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında hak ihlali kararı vermesine ilişkin TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a çağrıda bulundu. Öztrak, “Şimdi sayın Şentop’a düşen bir görev var. Acilen Saray’ın kendisi üzerindeki vesayetini sonlandırmak, milli iradeye sahip çıkmak, milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun TBMM’ye dönmesini sağlamak” dedi.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sonrası açıklama yapan Öztrak, CHP’li 3 kişilik heyetin hakkında hak ihlali kararı verilen Enis Berberoğlu ile ilgili olarak TBMM Başkanı Şentop’la görüşeceğini açıkladı.

Öztrak şunları söyledi:

“Anayasa mahkemesi, oybirliğiyle aldığı kararla, milletvekilliği düşürülen arkadaşımız Enis Berberoğlu’nun ‘Seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkının ihlal edildiğine’ hükmetti. Buna sebep olan ne?  Milletvekilimizin dokunulmazlığını görmezden gelerek, hukuksuz bir biçimde sürdürülen yargı sürecinin sonunda verilen hukuksuz karar ve bunun TBMM Genel Kurulu’nda okutulması. Kendisi de bir anayasa hukukçusu olan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, uyarılarımızı dinlemedi. Onun yerine Saray’dan talimat almayı tercih etti. Şimdi sayın Şentop’a düşen bir görev var.  Acilen Saray’ın kendisi üzerindeki vesayetini sonlandırmak, milli iradeye sahip çıkmak, milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun TBMM’ye dönmesini sağlamak. Bunu yapmazsa; sarayın emrinde olan bir TBMM başkanı olarak tarihteki yerini alacaktır.

Mustafa Şentop’tan bu konuya ilişkin önerilerimizi kendisine vermek amacıyla toplantı talep ettik. Yarın saat 14.00 üç arkadaşımız kendisine giderek bu toplantıyı yapacaklar. Beklentimiz, milletvekilimizin milletvekilliğinin bir an önce iade edilmesi suretiyle bu milli irade gaspının önüne geçmesidir.”

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.