CHP’den AK Parti’ye ‘deprem projesi’ çağrısı

CHP’den AK Parti’ye ‘deprem projesi’ çağrısı
27.01.2020
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Faik Öztrak deprem projeleri için AKP’ye çağrıda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısının ardından gerçekleştirilen basın toplantısında konuştu.

Öztrak iktidara bir çağrıda “İktidara açık bir çağrımız var, siz iktidar olarak kendinize çılgın projeler arayıp duruyorsunuz, biz size mantıklı bir proje sunuyoruz, gelecek 5 yılı seferberlik ilan edelim. Projenin adını da “Hayatta kal projesi” yapalım” dedi.

Öztrak’ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

24 Ocak akşam saatlerinde merkez üssü Elazığ olan, çevre illerimizde ve yakın çevremizde hissedilen, 6.8 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. Son bilgilere göre, depremde 40 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1607 vatandaşımız da yaralandı.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına ve milletimize baş sağlığı ve sabı diliyoruz. Yine depremde yaralanan vatandaşlarımızın da sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz. Depremin ardından vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için tüm ülke seferber oldu, başta sahada canla başla çalışan arama kurtarma ekiplerimiz olmak üzere, herkese çok teşekkür ediyoruz. Genel Başkanımızın talimatıyla, CHP yönetimindeki büyükşehir belediyelerimiz kurtarma ve ilk yardım ekiplerini hızla deprem bölgesine gönderdi. Gönderilen ekipler kurtarma ve arama faaliyetlerine iştirak ettiler.

Soğukların etkili olduğu deprem bölgesinde vatandaşlarımız başta ısınma ve barınma olmak üzere acil ihtiyaçlarının karşılanması ve özellikle kırsal bölgelere yardımların ulaştırılmasında yaşanan sıkıntıların giderilmesi için sahada etkin çlaışma ihtiyacı devam ediyor. Depremin ardından aziz milletimiz güçlü bir dayanışma ile tüm dünyaya gösterdi.

Elazığ depreminin ardından da yaşanması üzücü. Millet acıyla, vergiler ne oldu diye sorunca Bakanlardan fırçayı yedi. Enerji bakanı her şeyi devletten beklemeyin dedi.

AKP Genel Başkanı, 20 yıldır ne yaptınız deprem için diye soran milleti ahlaksızlıkla suçladı.

Depremleri önleyemeyiz ama önlem alırsak, depremin hasarını en aza indirebiliriz, can kayıplarını önleyebiliriz. Bu da iktidarın önde gelen görevidir. İktidar böyle durumlarda eleştiriye açık olmalıdır.

AKP VE MHP REDDETİ

3 ay önce, Türkiye’nin depreme hazırlık durumu Meclis’e soruldu. AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

O kadar acı var, insanlar yaşamını kaybetmiş, Sayın Vali ‘algı çok iyi’ diyor. Penguen medyası iyi çalışmış. Erdoğan çalışmaların sürdüğü alana bir orduyla gidiyor. Nasılsa Erdoğan tam oradan geçerken de bir depremzede enkazdan çıkarılıyor.

O kadar acı var, insanlar yaşamını kaybetmiş, Sayın Vali ‘algı çok iyi’ diyor. Penguen medyası iyi çalışmış. Erdoğan çalışmaların sürdüğü alana bir orduyla gidiyor. Nasılsa Erdoğan tam oradan geçerken de bir depremzede enkazdan çıkarılıyor

İktidara açık bir çağrımız var, siz iktidar olarak kendinize çılgın projeler arayıp duruyorsunuz, biz size mantıklı bir proje sunuyoruz, gelecek 5 yılı seferberlik ilan edelim. Projenin adını da “Hayatta kal projesi” yapalım

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.