‘CHP’deki PKK’lı’ dediler, AK Partili çıktı!

‘CHP’deki PKK’lı’ dediler, AK Partili çıktı!
26.03.2019
A+
A-

Hürriyet Gazetesi’nin “PKK’lı ile bağlantılı adaylar” listesinde itham ettiği Kenan Güler’in AKP’den aday olduğu ortaya çıktı.

Hürriyet Gazetesi’nin, “istihbarat” kaynaklarına dayandırarak hazırladığı haberde, “CHP listesindeki PKK’lılar” diye yayınlanan isimlerden biri, beş yıllık AKP’li çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, listedeki adaylar için “İltisakını, irtibatını tespit ettiğimiz anda seçilse dahi görev yaptırmayız” demişti. Seçilmeyen PKK’lıları “tehlikesiz” bulan AKP, seçim kazananlara savaş açtı! İktidarın tetikçiliğine soyunan Hürriyet de ortaya çıkan yalan haberiyle okur nezdindeki inandırıcılığını iyice kaybetti.

AKP’DEN ADAY OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

AKP’den iki ay önce istifa edip CHP’den Belediye Meclis Üyesi Adayı olan Kenan Güler, PKK’lı olmakla itham edildi. Güler’in beş yıl süreyle AKP’de siyaset yaptığı, geçen dönem AKP Mamak Belediye Meclis Üyeliği’ne aday olduğu belirlendi.

Kenan Güler yaptığı açıklamada, “Ben siyasete AK Parti’de başladım ve başka hiçbir partiye üye olmadım. İki ay önce istifa edip CHP’den aday oldum” dedi.

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Ankara Mamak’ın AKP’li Belediye Başkanı Mesut Akgül de “Kenan bey benim listemden adaydı. Onun Bitlisli olması HDP’li, PKK’lı olduğu anlamına gelmez. Ben hiç o yanını görmedim” dedi.

AKP’liler genellikle Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlar başka partilerden aday olduklarında, “PKK”lı diye işaretleyip, Türk milliyetçisi seçmenler üzerinde baskı kurmaya çalışıyor.

(ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.