“CHP’de Kılıçdaroğlu kurultayı toplamayacak”

“CHP’de Kılıçdaroğlu kurultayı toplamayacak”
08.08.2018
A+
A-

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan MYK toplantısında yaptığı açıklamada, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kurultayı toplamayacağını belirterek, mevcut imzalar ile kurultayın toplanmasının imkansız olduğunu söyledi.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurultay için kendilerine 630 imzanın hiçbir zaman ulaşmadığının altını çizen Tezcan, mevcut imzalar ile kurultayın toplanmasının imkansız olduğunu söyledi. Tezcan ayrıca MYK’daki değişim sürecinin 1 ay içinde tamamlanacağını belirtti.

Tezcan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Milletin yastık altındaki altını bozduracak hâli kalmadı sayın Erdoğan! Man Adası dolarlarını bozdurdun mu?

Bir tweet atıldı diye dolar buraya çıkar mı? Bu nedir? Üretime dayanmayan, sıcak para ve dolar ekonomisine teslim edilmiş, dolarkolik bir ekonomi anlayışının sonu. Bunlar dönüp milletin yastık altındaki dolarla sorunu çözebilecek anlayış içindeler. Bu anlayışın Türkiye’yi düze çıkarması mümkün değildir.

HİÇ BİR ÖNLEM İÇERMEYEN PAKET

Bu iktidarın beceriksizliği nedeniyle asgari ücret 119 dolar kayba uğradı. Sadece ocak ayındaki yükseliş nedeniyle. Türkiye açların ve yoksulların çok olduğu bir ülke hâline geldi. 100 günlük paket bir umut olacak diye bekleniyordu. Türkiye’nin 5 temel sorununa hiçbir önlem içermeyen bir paket. Yani ‘100 gün günü heba edeceğiz’ diyor.

SÖZ VERİP MİLLETİN OYUNU ALDINIZ AMA…

Üretime dönük yapısal önlemler yok, Türkiye’nin enflasyonunu düşürmeye dönük herhangi bir önlem paketi yok. Seçim öncesi verdikleri vaatlerin hiçbirisi yok. Ek gösterge vereceklerini söylüyorlardı, yok. Nerede kaldı bunlar, Erdoğan’a soruyorum, paketin dibine mi düştü? Bu sözleri verip milletin oyunu aldınız…

‘Hele bir 24 Haziran bitsin, bunlarla hesaplaşacağız’ diyordu Erdoğan. Ne oldu? 40 gün geçti, Türk Lirası tepetaklak oldu. O zaman da söyledik: Varsa yapacağın bir şey niye seçimi bekliyorsun?

Eğitim konusunda Türkiye içler acısı durumda. LGS, bu iktidarın utancıdır.

KURULTAY TARTIŞMALARI

Partinin gerekli kurullarında seçimlerin sonuçlarının değerlendirmeleri konusunda başlattığımız çalışmalar devam ediyor. Bir olağanüstü kurultay talebine dönük süreç vardı, pazartesi günü sonuçladı. Bugün MYK toplantısını yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Bütün MYK üyeleri arkadaşlarımız genel başkanımıza teşekkür ettiler. Sayın genel başkanın her zaman MYK’yı değiştirme imkanı tüzükte kendisine tanındı. Seçimlerden hemen sonra bütün MYK bu konuda sayın genel başkanın arzu ettiği her zaman yapacağı tasarrufu destekleyeceklerini belirttiler. Bugün de bu beyanları tekrar ettiler. Bundan sonrası genel başkanımıza kalmıştır. Önümüzdeki süreçten CHP’nin yeni döneminin yönünü çizmek ve hızlı bir şekilde bir taraftan yerel seçimlere hazırlamak bir taraftan da siyasi ve iktisadi krizi içerisinde yol haritasını belirlemek üzere yeni çalışma ekibi oluşturulacaktır sayın genel başkanımız tarafından. Biz CHP olarak genel başkanımızın çalışmalarında destek vermeye devam edeceğiz.

2014’ten beri CHP’de bir parti reformu başlamıştır. Biz genel başkana destek vereceğiz.”

“İmza sayısıyla ilgili kamuoyu bilgilendirildi. 630 imza teslim edilmemiştir. Tüzük açısından bilgileri paylaştık. Genel merkezimize teslim edilen imza sayısı 618 idi. 618’in 4 tanesi usulüne aykırı imzaydı, 614 kaldı. 614’ün 4 tanesi mükerrerdi. Kalan 610 imzadan 5 tanesi istifa etmişti, üyelikten istifa etmişti. 4’ü Şırnak, 1 Hatay’dan. Kalan 605 imzanın incelemesi yapıldı, 5 tanesi gündem bütünlüğü yoktu. 31 delege geri çekti imzasını daha sonra. Kalan olağanüstü talebi 569 imzadır. 569 imza ile kurultayı toplamak mümkün değildir.

Sayın genel başkanın da kurultay toplama konusunda bir iradesi yoktur, toplamayacağını ifade etmiştir. Artık kurultay tartışmalarını gündemde tutmanın partiye zarar vermekten başka bir amacı yoktur. Bütün parti tabanı açısında da bitmesi gerekir. İmza toplayan arkadaşlarımız hiçbir şekilde ötekileştirlecek arkadaşlarımız değildir.”

“TÜZÜK KURULTAYI ANLAMSIZ”

Tüzük kurultayı meselesi çok ilginçtir. Tüzük kurultayı toplamak isteyenlerin yine tüzükte şartları vardır, toplayabilirler. Pantolon istedim alamadım, gömlek almak istiyorum demeye benzer. Bir anlamı olduğunu düşünmüyoruz. Partiyi bir an önce bu tartışmalardan çekip çıkarmak en önemli parti sorumluluğudur.

Son dönemlerde bazı tekerlemeler oluştu. O tekerlemeleri herkes gerçek gibi düşünüyor. Sayın genel başkanımızın MYK değişiklikleri de buna örnek. Genel başkanımızın kurultay olmadan değiştirdiği MYK sayısı 2’dir. Olursa bu 3. olacaktır.

Seçim sonuçlarıyla ilgili partinin değerlendirme süreci bu ay sonuna doğru tamamlanmış olacak. İllerimizdeki danışma kurullarının değerlendirmeleri 19 Ağustos’ta bitecek, Parti Meclisi, milletvekilleri ve il başkanları bir araya gelip değerlendirme yapacaklar.

YENİ MYK, YENİ DÖNEMDİR

Yeni bir MYK’nın oluşumu, yeni bir dönemdir. Hangi arkadaşımız nasıl görev alır sayın genel başkanımızın takdiridir.

Mahir Ünal işi gücü bırakmış CHP kurultayını konuşuyor. İmza toplayanlar da vermeyenler de kendi dilimizi oluşturmalıyız. AK Parti ile mücadeledeki dili buraya taşımak doğru değildir. CHP’de kurultay iradesini ifade eden arkadaşlarımızın iradesini ifade etmiş olması bile başlı başına değerlidir.

(Kaynak: www.haberayyildiz.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.