CHP ve İYİ Parti: ‘Mansur Yavaş kazanmıştır’

CHP ve İYİ Parti: ‘Mansur Yavaş kazanmıştır’
31.03.2019
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mansur Yavaş’a geçmek üzere… CHP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada “Kimse oyunlara yeltenmesin Mansur Yavaş seçimi kazanmıştır” açıklaması yapıldı.

Yerel seçim sonuçlarının en çok merak edilen illerinden biri olan Ankara’da kıyasıya rekabet, Mansur Yavaş’ın farkı açmaya başlamasıyla şekil değiştirdi.

Konuyla ilgili olarak, CHP sözcüsü Haluk Koç ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray’dan ortak açıklama geldi.

Koç yaptığı açıklamada “Yavaş kazanmıştır, kimse manipülasyon yapmaya kalkmasın” ifadelerini kullandı.

İşte Koç’un o açıklaması:

“Ankara’nın dış ilçeleri başta olmak üzere açılmayan sandıklar var bizim veri akışımıza gşre Mansur Yavaş 6 puan farkla önde. Hem elimizdeki simülasyon verileri, hem de yavaşlatılmış resmi akışlar bizi önde gösteriyor. Sadece Ankara’da değil, Türkiye’nin birçok bölgesinde gelişmiş teknoloji ile donatılan YSK veri akışını kesti. CHP bu durumun takipçisidir.

Sandıklarda 4 ayrı tasnif yapılıyor. Tüm tasnif işlemleri bitene kadar sadık görevlilerimiz görevlerine devam etmelidir. Hiçbir sandık görevlimiz, Mansur Yavaş gönüllüleri, hiçbir arkadaş sandıkları terk etmemelidir. Ankaralı hemşerilerimiz vakur olmalıdır, sakin olmalıdır.”

MANSUR YAVAŞ SON RAKAMLARI PAYLAŞTI

Koç’un açıklama yaptığı sırada, Mansur Yavaş sosyal medya hesabından kritik bir açıklama yayınladı. Yavaş elindeki son verileri paylaşırken şu ifadeleri kullandı:

“Islak imzalı tutanakların %51’i (1 Milyon 663 bin oy) sisteme girildi. 906 bin oy Millet İttifakı – 757 bin Cumhur İttifakı(%54.4 – %45.6 ) Yenimahalle ve Çankaya’da açılan sandık sayısı düşük. Sandıklara sahip çıkıyoruz, sonuna kadar sandıklardan ayrılmıyoruz. #Tamamİnşallah”

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.