CHP, Ümit Kocasakal ve iki parti üyesini disipline sevk etti

CHP, Ümit Kocasakal ve iki parti üyesini disipline sevk etti
14.02.2020
A+
A-

Boykot kararına rağmen CNN Türk yayınına katılan CHP üyeleri Ümit Kocasakal, İrem Çiçek ve Mehmet Sevigen partiden kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

CHP, CNN Türk kanalına karşı boykot kararı almıştı.

Boykot kararının, CNN Türk’ün, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını ayaklar altına aldığı, iktidarın menfaatleri doğrultusunda yayınlar yaptığı gerekçesiyle alındığı duyurulmuştu.

Bu boykot kararını ilk delen CHP’li isim Ümit Kocasakal oldu. Kocasakal, CNN Türk’te Başak Şengül’ün sunduğu Akıl Çemberi adlı tartışma programına katıldı.

CHP üyesi İrem Çiçek de Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız bölge” programına katılmıştı.

Bunun üzerine CHP harekete geçti. Edinilen bilgiye Ümit Kocasakal ve İrem Çiçek’in “Alınan yönerge kararına göre aykırı şekilde davranarak parti politikaları ile bağdaşmayan tutum ve davranışlarından” dolayı kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’in de “parti yetkililerinin bilgisi dışında çıktığı televizyon programında parti politikaları ve Kılıçdaroğlu aleyhinde parti disipline bağdaşmayan söylemleri” nedeni ile disipline sevk edildiği kaydedildi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.