CHP, seçim öncesi stratejisini belirledi!

CHP, seçim öncesi stratejisini belirledi!
11.09.2019
A+
A-

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin genel seçim öncesi stratejisi ile ilgili bilgi verdi. Özel, oy artma potansiyeli en yüksek 24 ile milletvekillerinden oluşan heyetler göndereceklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin anket ve saha çalışmalarına göre potansiyelini en fazla artırma imkanı olan 24 ile milletvekillerinden oluşan heyetler göndereceklerini bildirdi.

CHP’nin dün gerçekleştirdiği MYK toplantısında alınan karar doğrultusunda, 120 milletvekilinin Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çankırı, Kars, Kırıkkale, Konya, Rize, Uşak, Şanlıurfa gibi illeri ziyaret edeceğini anlatan Özel, en fazla 7 en az 4 milletvekilinden oluşacak heyetlerin, 1 Ekim’e kadar ziyaretlerini tamamlayacağını belirtti.

Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir yıl içinde bu illere yapacağı ziyaretlere yönelik olarak heyetlerin raporlarını hazırlayacağını da söyledi. Özel, bu raporların 4-5-6 Ekim günlerinde Abant’ta gerçekleştirecekleri kampta ele alınacağını, raporları hazırlayanların bilgilendirme yapacağını kaydetti.

“Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi” olarak adlandırılan metne imza atan bazı akademisyenlere yönelik Anayasa Mahkemesinin 26 Temmuz 2019’da verdiği hak ihlali kararının henüz Resmi Gazete’de yayımlanmadığını dile getiren Özel, “gizli bir elin kararı Resmi Gazete’de yayımlatmayarak, kendisi açısından sonuç doğurmamasını sağlamaya çalıştığını” savundu.

“DİYARBAKIR’DA AĞLAYAN ANNELER MECLİSTE DE AĞLADI”

Ülkenin gündeminde Diyarbakır’da bir siyasi partinin kapısında gözyaşı döken annelerin bulunduğunu ifade eden Özel, annelerin gözyaşının rengi olmadığını vurguladı.

Tüm annelerin acılarını CHP olarak kendi yüreklerinde hissettiklerini söyleyen Özel, “Bu annelerin bir devlet kapısında çare bulamayıp bir siyasi partinin kapısında bulunmalarını, devlet açısından görev ihmali görüyoruz. Ancak o annelerin acılarını hafifletmek için kimin elinden ne geliyorsa yapması gerekir. CHP de bu konuda en pozitif inisiyatifi göstermektedir, bu acıları paylaşmaktadır. Annelerin yerlerde oturdukları, ağladıkları görüntünün bir an önce sona ermesini, bu ülkede hiçbir annenin, hiçbir yerde gözyaşı dökmemesini temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Özel, oturma eylemi yapan ailelerin arasında, terör örgütünün elinde bulunan 12 polis ve askerin annelerinden bazılarının da yer aldığını belirterek, bu anne ve babaları CHP olarak 29 Mayıs 2019’da CHP grup salonunda misafir ettiklerini anlattı. Özel, bu ailelerin, CHP ve HDP dışındaki partilerden, özellikle AK Parti’den randevu alamadığını söylediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bugün Diyarbakır’da ağlayan anneler Mecliste de ağladılar. AK Parti, aylarca onların sesini duymadı. O gün Sayın Naci Bostancı ile yaptığım telefon görüşmesi sonucunda, ailelere aylar sonra randevu alma imkanı sağladık. Bu ağlayan annelere aylardır, yıllardır duyarsız kalan bir iktidar ve onun medya organı, bugünlerde bu anneler bir başka konumda ağlıyorlar diye bunu önemsiyor, herkese ‘Biz bu anneleri önemsiyoruz, siz niye önemsemiyorsunuz’ diyor. Vallahi billahi yalan. Hem asker, polis annelerinin hem de PKK’nın elinde çocuğu olan, kaçırılan, küçük yaşta kendi iradesiyle giden ancak henüz reşit olmadığı için mutlaka bu kandırılmaya karşı devletin sahip çıkması gereken bu çocukların annelerinin yanındayız. Ne yapılacaksa yapılsın ama bir tek şey söylüyoruz; istismar, hamaset yapılmasın, göz göre göre yalan atılmasın. Annenin gözünün yaşına duyarlı olmak iyi bir şeydir, bunu konjonktürel olarak ele almak sahtekarlıktır, siyasi çıkar uğruna ele almak samimiyetsizliğin dik alasıdır. Tüm tarafları samimiyete davet ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.