CHP MYK’ya Bursa’dan sadece Lale Karabıyık girdi

CHP MYK’ya Bursa’dan sadece Lale Karabıyık girdi
10.08.2020
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Merkez Yönetim Kurulu’nda 16 kişilik listeye giremedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 16 kişiden oluşan Merkez Yönetim Kurulu’nu belirledi. Kılıçdaroğlu, A takımını büyük ölçüde koruduğu MYK listesinde Bursa’dan sadece Lale Karabıyık’a görev verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın Merkez Yönetim Kurulu listesine girememesi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin kaybedilmesinin faturası olarak nitelendirildi.

HDP’ye yakınlığı ile bilinen CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Büyükşehir Belediye seçimlerinde CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in seçim kaybetmesi için özel çaba harcadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ulusal televizyonlarda çıktığı programlarda, ”Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni kaybetmemize içim yanıyor, seçimi yönetim zaafiyeti ile kaybettik” demişti.

YEREL SEÇİMLERDE DESTEK VERİLMEDİ

Bursa Milletvekili Sarıbal, yerel seçimde CHP Genel Başkan Yardımcısı olmasına rağmen Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde propaganda çalışmalarına çok az katkı koyarak adeta CHP’ye fren olmuştu. Sarıbal ve ekibinin, o dönemin il başkanı ve il yönetimi ile birlikte Bursa’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kaybetmek için özel çaba sarf etmişlerdi.

2018 yerel seçim çalışmaları kapsamında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’dan gelip Bursa’da ilçe ilçe propaganda çalışmalarına katıldı. Bu çalışmalara CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal katılmadı. Bilindiği gibi Bursa’da 9 ilçe İYİ Parti’ye, 8 ilçe de CHP’ye verilmişti.

CHP İl Başkanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ve ekibinin, Bursa’da İYİ Parti’nin aday gösterdiği ilçelerde başkan adaylarına hiçbir yardım ve destekte bulunmadıkları iddia edilmişti.

İYİ Parti’nin Bursa’da yerel seçimlerde yalnız bırakılmasının yanı sıra CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’in de çalışmalarında önünün kesildiği, bu nedenle de Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin kaybedildiği partililer tarafından iddia edilmişti.

KILIÇDAROĞLU ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜ

Millet İttifakı çalışmaları kapsamında Bursa’da İYİ Parti’nin belediye başkan adayı çıkardığı ilçelerde sandık başlarına verilen partili üyelerinde bile özen gösterilmemiş, sandık sonuçlarından ıslak imzalı tutanaklar alınamadığı için Mustafa Bozbey, % 47 gibi bir oyla seçimi kaybetmişti. O dönemde CHP’de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kaybetmek, büyük üzüntü ve tartışmalar yaratırken, Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu duruma çok üzülmüş, ”Bursa seçimini kaybetmemize içim yanıyor” demişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.