CHP Milletvekili Erkan Aydın’dan çocuklara 23 nisan mesajı

22.04.2020
A+
A-

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Aydın, “Sevgili çocuklar; Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü bayram olarak armağan etmesi, sizlere olan sevgisinin ve güveninin göstergesidir. Bu önemli sorumluluğun bilincinde olarak yılmadan çalışacağınıza, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılıkla, aklın ve bilimin yol göstericiliğinden ayrılmadan elde edeceğiniz yeni başarılarla, aydınlık yarınlarımızın mimarları olacağınıza inancımız sonsuzdur” dedi.

Erkan Aydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında şunları söyledi;

“Değerli Yurttaşlarım, Sevgili Çocuklar,

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılını kutladığımız bu coşkulu günde, hepinize sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti, rastlantısal gelişmelerin değil, Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü ve aydınlık yarınlara ulaşmayı amaçlayan planlı düşüncelerini adım adım yaşama geçirmesi sonucu kurulmuştur. 23 Nisan 1920’de Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, bu süreçteki en önemli adımlardan biridir. Atatürk, Birinci Dünya Savaşı’nın ardından ülkenin içine girdiği durumdan kurtarılması amacıyla başlattığı savaşımın, ancak ulusal birliğin sağlanması ve Türk Ulusu’nun yazgısına el koyması ile başarıya ulaşacağına inanmıştır. Gücünü Türk Ulusu’na güveninden ve sevgisinden alan Atatürk’ün, gerek hazırlık aşamasında, gerek savaş sırasında attığı tüm adımlar, Ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük tutkusundan ödün vermeyen ortak düşüncesini yansıtmaktadır. Kurtuluş Savaşı, yaşanan güçlüklere, olumsuzluklara ve ülkenin elindeki yetersiz olanaklara karşın, Türk Ulusu’nun egemenliğine sahip çıkması ve kararlılığını ortaya koyması ile kazanılmıştır. Kurtuluş Savaşı’nda kalıcı başarıyı getiren bağımsızlık ve ulusal egemenlik gibi ilkeler, yeni Türk Devleti’nin kuruluşuna da temel oluşturmuştur. Olağanüstü bir dönemden geçildiği sırada, Atatürk’ün öncülüğünde ve Türk Ulusu’nun temsilcilerinin katılımıyla toplanan Büyük Millet Meclisi, bağımsızlık ve özgürlük hareketinin yürütülmesinde tarihsel sorumluluk üstlenmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, aldığı kararlarla ulus egemenliğine dayanan Cumhuriyet yönetiminin oluşturulması, çağdaşlaşma ve aydınlanma çabalarının başarıya ulaşmasında yaşamsal rol oynamıştır. Atatürk, “Türk milleti mukadderatını Büyük Millet Meclisi’nin kifayetli ve vatanperver eline bıraktığı günden itibaren karanlıkları sıyırıp kaldırmış ve ümitleri boğan felâketlerden milletin gözlerini kamaştıran güneşler ve zaferler çıkarmıştır.” sözüyle, Meclis’in tarihimizdeki saygın yerini anlamlı biçimde dile getirmiştir. Yüce Meclisimizin bu süreçte de üzerine düşenleri kararlılıkla yerine getireceğine inanıyoruz. Meclisimizin bugün ve gelecekte yapacağı çalışmalar ve alacağı kararlar, Atatürk’ün başlattığı çağdaşlaşma hareketinin hız kazanmasını, Türkiye’nin gelişmiş dünya devletleri arasında hak ettiği konuma yükselmesini sağlayacaktır.

Değerli Yurttaşlarım, Sevgili Çocuklar,

İnsanlığın ortak umudu olan çocukların, ülkelerin yaşamında özel bir yeri ve anlamı bulunmaktadır.

Ulusumuzun en değerli varlığı çocuklarımız, aydınlık yarınlara ulaşma yolundaki en önemli güvencemizdir.

Çocuklarımızın her türlü gereksinimini karşılamak, karşı karşıya bulundukları olumsuzlukları gidermek, yaşam koşullarını iyileştirmek, beklentilerine yanıt oluşturmak ve sorunlarına çözüm üretmek için hiçbir özveriden kaçınmamalıyız.

Çocuklarımıza karşılaştıkları güçlükleri yenme, sorunları çözme yetisi kazandırmalı, doğru kararlar vererek yaşamın her alanında başarılı olmaları için eğitim başta olmak üzere gerekli ortam ve olanakları sunmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm çabaları, çocuklarımızın huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmelerini, uygarlığın ürünlerinden en iyi biçimde yararlanmalarını sağlamaya yöneliktir.

Çocuklarımıza daha güzel bir ülke bırakmak, onları huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak devletimizin ve birey olarak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ile olanaklıdır. Çocuklarımızın araştıran, sorgulayan, aydınlık bakış açısına sahip, kendine güvenen, yeniliklere açık, demokrasiyi ve çağdaş yaşamı özümsemiş bireyler olarak yetiştirilmeleri temel amacımızdır. Onları, çağdaş değerlere sahip yurttaşlar olarak yetiştirebilmek için eğitimlerinin, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, akıl ve bilimin ışığında yapılması, göz ardı edemeyeceğimiz önemli bir zorunluluğumuzdur.

Sevgili Çocuklar,

Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü bayram olarak armağan etmesi, sizlere olan sevgisinin ve güveninin göstergesidir. Sizlere büyük önem ve değer veren Atatürk, demokratik, laik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni çocuklarımıza ve gençlerimize emanet etmiştir. Bu önemli sorumluluğun bilincinde olarak yılmadan çalışacağınıza, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılıkla, aklın ve bilimin yol göstericiliğinden ayrılmadan elde edeceğiniz yeni başarılarla, aydınlık yarınlarımızın mimarları olacağınıza inancımız sonsuzdur. Cumhuriyet çocukları olarak ülkemizi geleceğe taşımaya yönelik, sorumlu ve duyarlı tüm çabalarınızda, sizlere destek verecek ve yanınızda olacağız. Sizleri seviyor ve sizlere güveniyoruz. Yarının gençleri ve büyükleri olarak, Ulusumuzun güven ve desteği ile her zaman başarılı olacağınıza yürekten inanıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, tüm çocuklarımıza ve yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum.”

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.