CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan YSK üyelerine eleştiri

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan YSK üyelerine eleştiri
14.05.2019
A+
A-

Partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YSK’nın İstanbul kararını sert bir dille eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisi’nin grup toplantısında YSK’nın İstanbul kararına da değindi. YSK’da iptal kararı alınmasını sağlayan 7 YSK üyesine seslenen Kılıçdaroğlu “7’li çeteye bir daha söylüyorum: Sizde haysiyet varsa istifa edersiniz. Sarayın önünde bekçilik yapanlar adalet dağıtamazlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu YSK üyelerine şu sözlerle yüklendi:

”YSK, hakimlerden oluşuyor. Yargıtay ve Danıştay’dan oluşuyor. İtiraz ettiler, hile yapıldı dediler. Bakıldı, geçersiz oyları sayacağız dediler. Sayıldı. Bir şey çıktı mı? Hayır.

6 ilçede bütün oyları sayacağız dediler. Sayıldı, bir şey çıkmadı. 22 ilçede sondajlama yöntemi yapacağız dediler. Yaptılar, bir şey değişmedi. Kısıtlı seçmenlere baktılar, sonuç değişmedi.

YSK’NIN BAZI HAKİMLERİ AKP’LİLERE TELEFON ETTİ

YSK’nın bazı hakimleri AKP’lilere telefon ettiler. Böyle yapmayın, şöyle bir dilekçe verin biz bu seçimi iptal ettirelim. Bunu söyleyen YSK’daki çete reisi. 7 kişiden biri. Oturdular bunun üzerine karar verdiler, sandıkların oluşumunda hile var dediler. Sandıkların oluşumunu siz onayladınız. Seçmenin ne günahı var?

Bu 7 kişiye soruyorum: Sizde ahlak, sizde haysiyet varsa siz istifa edecek misiniz? Bunlar varsa istifa edeceksiniz, yoksa koltuğunuzda oturacaksınız.

4 PUSULADAN SADECE BİRİNDE SORUN VAR!

Aynı sandık, aynı seçmen, aynı sandık kurulu, aynı oy pusulası. 4 pusula bir zarfa konuldu. Bu 4 pusuladan sadece büyükşehir belediye başkanlığının seçiminde yanlışlık var. Diğerlerinde bir şey yok diyor. Ancak aklını, haysiyetini kiraya verenler bunu düşünürler. Biz de dilekçe verdik “tamamını iptal edin, hodri meydan” dedik. Olmaz dediler.

7’li çeteye bir daha söylüyorum: Sizde haysiyet varsa istifa edersiniz. Sarayın önünde bekçilik yapanlar adalet dağıtamazlar.

KHK ile görevlerine son verilenlere dediler ki seçimlere girebilirsiniz, girdiler ve kazandılar. Sonra dediler ki “Kusura bakmayın, görevinize başlayamayacaksınız. Sizden sonra gelene vereceğiz”

Bir ilçe düşünün, yüzde 70 ile birisi kazanıyor. KHK’lıya mazbatayı vermeyeceğiz, yüzde 15 ile ikinci kazanana vereceğiz. Hangi hakla? Sadece bu olay dolayısıyla istifa etmeniz lazım.”

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.