CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a İdlib tepkisi

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a İdlib tepkisi
29.02.2020
A+
A-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İdlib’le ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu; ‘Buradan bütün milletime söz veriyorum. İktidarımızda şehitler tepesi boş kalacak’ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sabah milletvekilleriyle bir araya geldiği kahvaltıda yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Erdoğan’ın yaptığı konuşması beni derinden etkilemiş durumda. Daha cenazeler defnedilmedi. Bu nasıl bir konuşma? Derdi benim. Ya arkadaş benden ne istiyorsun sen? Ya acı günde bari kavga etmeyelim. Düşünelim” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

‘DERİNDEN YARALADI’

“Bugün Erdoğan’ın yaptığı açıklama beni derinden yaraladı, daha cenazeler defnedilmedi, bu nasıl konuşma, bu nasıl kahkaha? Biz nasıl kabul edeceğiz bunu? Derdi benim… Ne istiyorsun benden? Şu memlekete başsağlığı dileyelim, bari şu günde kavga etmeyelim, yaralarımızı saralım.

‘MİLLETİME SÖZ VERİYORUM’

Ben buradan milletime söz veriyorum, askerimizin tırnağına zarar gelmeyecek… Yazık günah değil mi bu askerlerimize, neyin için savaşıyorlar? Hepimizin başı sağ olsun.

Kahraman ordumuz özveriyle görev yapıyor, hayatlarını feda ediyorlar. Çocukları orada olan annelerle konuşuyorum. Hiç kimsenin tırnağına zarar gelsin istemeyiz.Bari millete bir baş sağlığı dileyin. Bu meclis niye var? Meclis toplansın. Erdoğan gelsin Meclis’e bir açıklama yapsın. Niye gelmiyor?

“TUZUN KOKTUĞU YERDE NE SÖYLENİR.”

Emin olun çok üzgünüm. Hepimizin başı sağolsun. Kahraman ordumuzun her bireyini kucaklıyorum. Çocukları orada olan annelerle ben konuşuyorum. Hiç kimsenin tırnağına zarar gelmesini istemeyiz. Tuzun koktuğu yerde ne söylenir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.