CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Canan Kaftancıoğlu’na tepki

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Canan Kaftancıoğlu’na tepki
11.11.2019
A+
A-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Ekrem İmamoğlu ile ilgili yazılan kitaba ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

Ekrem İmamoğlu’nun kampanya direktörü Necati Özkan’ın İmamoğlu ile ilgili yazdığı ‘Kahramanın yolculuğu’ isimli kitaba ilişkin tartışmalar devam ediyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bahsi geçen kitaba eleştirilerde bulunarak, “Kimse CHP’nin ve Millet İttifakı’nın emeklerini hiçe sayamaz” ifadelerini kullanmıştı.

Ekrem İmamoğlu bu sözlere, “Canan Hanım’ın kendi fikrini beyan etmesine bir şey demiyorum ancak bulunduğumuz pozisyon itibariyle parti içi yoruma vesile olacak ve partinin bu anlamda etkileneceği bir psikolojik ortamda bunu yorumlamasını doğru bulmuyorum” şeklinde cevap verirken, Kaftancıoğlu’na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da tepki geldi.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, “Kılıçdaroğlu’nun kitabı okumadığını ama Kaftancıoğlu’na da ‘Twitter mesajına gerek yoktu, kitabın reklamını yapmış oldun, sayende daha çok okunacak’ dediğini öğrendim” diye yazdı.

Zeyrek ayrıca, köşesinde Kılıçdaroğlu’nun tartışmaya girmeyi ve tartışmanın uzatılmasını doğru bulmadığını belirterek şunları söylediğini aktardı:

“Örgütümüz iyi çalıştı. Fedakarlıkla çalıştı. Önyargıya kapılmaksızın, kendi içlerindeki kırgınlıkları bile bir kenara bırakıp birlikte durdular ve kazandılar. Herkes başarıyı sahiplenmek ister. Bazı aktörler başarıyı sadece kendi pencerelerinden görebilirler. Bunlar olur. Ancak önemli olan başarıyı kalıcı kılmak için çalışmaktır. Yeter ki başarı olsun.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.