CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Arınç’a ‘edepsiz’ tepkisi

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan Arınç’a ‘edepsiz’ tepkisi
02.07.2019
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine getirilen Bülent Arınç’ın maaşının 13 bin liradan 18 bin liraya çıkarılmasıyla ilgili bir televizyon kanalında sarf ettiği “edepsizler” sözüne cevap verdi.

TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Bülent Arınç Senin aldığın aylığı vatandaş veriyor. Vatandaş bu soruyu soracak sana. Suyu açarken beş çeşit vergi ödüyoruz. Çocuğuma bez alırken vergi ödüyorum. 13 bini beğenmiyorsun 18 bine çıkıyor. Sonra çıkıp vatandaşa edepsiz diyorsun. Edep nedir bilir misin sen?” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle: “Erdoğan diyordu ki bana yetkiyi verin bakın bakalım bu fiyat artışıyla, bu enflasyonla nasıl mücadele edilir? Ee yetkiyi aldın yetkiden sonra ne oldu? Bir tablo yaptım. Çok güzel bir tablo… Bütün kardeşlerim dikkatle dinlesinler…

NELER DÜŞTÜ?

Tek adam mücadelesinin sonunda ne düştü? Büyüme oranı düştü. Milli gelirimiz 66 milyar dolar düştü. Kişi başına gelir 10 bin 590 dolardan 9 bin 632 dolara düştü.

TCMB’nin döviz rezervleri düştü. TL’nin döviz karşısında değeri düştü. TBMM çalışma kapasitesi düştü. Asgari ücret enflasyon karşısında eridi. Türkiye’nin üretim kapasitesi tahminlerin üstünde düştü. Türkiye’nin dünyadaki itibarı düştü.

NELER YÜKSELDİ?

Peki neler yükseldi ona bakalım? Enflasyon hayat pahalılığında uçtuk. Faizler arttı. İşsizlik arttı. Sekiz buçuk milyon işsizimiz arttı. Gecikme faizi arttı. İnsaf! Sanayici, çiftçi vergisini ödeyemiyor. Devletin iç ve dış borçları arttı. İcra dairelerinde dosya sayısı arttı. Uyuşturucu kullanımı arttı. Yolsuzluk dolandırıcılık arttı. Sarayın lüksü arttı.

Saraycıların ve çevresindekilerin maaşı arttı. Açlık sınırı da arttı. Asgari ücret 2 bin 20 lira! Açlık sınırı 2067 lira! Tek adam rejimin Türkiye’ye getirdiği budur. Bunlar yetiyor mu hayır! Şekere yüzde 16 zam, çaya yüzde 15 zam, elektriğe zam, doğal gaza zam, mazota zam, benzine zam her şeye zam gelecek.”

(Ciddigazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.