CHP Kurultayı ne zaman yapılacak?

CHP Kurultayı ne zaman yapılacak?
17.06.2020
A+
A-

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, korona virüs nedeniyle ertelenen kurultayı açık havada yapacaklarını belirterek, kurultayı sonbahardan önce yapmak istediklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, korona virüs salgını nedeniyle ertelenen olağan kurultay ile ilgili açıklamalar yaptı.

Habertürk canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlayan Salıcı, kurultayı sonbahar gelmeden yapmayı planladıklarını belirterek, açık havada yapacaklarını söyledi.

Oğuz Kaan Salıcı’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Henüz tarihte bir netleşme yok ama pandemi koşulları hala devam ediyor. Bir açılma var, Sağlık Bakanlığı’nın, iktidarın başlattığı bir açılma var ama aynı zamanda vaka sayılarında bir artış da var.

Şu çok açık, Türkiye’de açık alan partilerinin kurultay yapma bir kültürleri yok. Kapalı alanlarda yapılan organizasyonlardır bunlar ve görkemli yapılan organizasyonlardır. 30-40 bin kişinin bir araya geldiği organizasyonlardır. Bu koşullar altında görünen o ki açık havada kurultayımızı yapacağız. Ona uygun yerler bakıyoruz ve o yerlere uygun tarih arayışı içindeyiz. Sonbahara kalmadan kurultayı yapmak gibi bir niyetimiz var.

Bilim Kurulu’nun görüşleri önemli. Bilim Kurulu’nun görüşlerine uygun bir ortam yaratma çabasındayız.”

(Yeniçağ)

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.