CHP, kadına yönelik şiddetin haritasını çıkaracak

CHP, kadına yönelik şiddetin haritasını çıkaracak
22.12.2020
A+
A-

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, bir süre önce hayata geçirdikleri “YaşamHak Projesi” kapsamında Türkiye’nin şiddet haritasını çıkaracaklarını söyledi.

Nazlıaka, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile 5 Aralık’ta tanıtımını yaptıkları “YaşamHak” projesine ilişkin AA muhabirine açıklamada bulundu.

Yaşama hakkının en temel insan hakkı olduğunu ifade eden Nazlıaka, “YaşamHak Projesi”yle CHP’nin şiddet gören, mağdur edilen kadınların sığınacakları bir yuva olmasını hedeflediklerini bildirdi.

Nazlıaka, bu kapsamda CHP Genel Merkezi’nde 7 gün 24 saat esasına göre çalışan bir çağrı merkezi kurduklarını ve gelen her türlü çağrıyı titizlikle değerlendirdiklerini anlattı.

Şiddet gören kadınların kendilerini çok yalnız hissettiklerine ve hak arama mücadelesinde ne yapmaları gerektiğini bilmediklerine dikkati çeken Nazlıaka, onlara destek olmak için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği ve çok sayıda baroyla protokol imzaladıklarını anlatan Aylin Nazlıaka, “Şiddet mağduru kadınlara psikolojik destek verirken, adli olaylarda ise tüm duruşmalarda kadınların yanında olacağız, onlara güç vereceğiz.” diye konuştu.

“Şiddetle mücadelede iki şey çok önemli”

Kadınların yeni bir yaşam kurması, şiddet sarmalından kurtulması için bazı kadın dernekleriyle irtibatlarını sağladıklarını aktaran Nazlıaka, “Böylelikle dernek ortamında dayanışmanın ve kadın örgütlenmesinin gücünü daha net hissediyorlar. Örgütlenmediğimiz sürece bir şeyi başarmakta daha çok zorlanıyoruz.” dedi.

Bir komisyon kurduklarını, gelen her çağrıyı tek tek incelediklerinin ve takip ettiklerinin altını çizen Nazlıaka, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Proje kapsamında Türkiye’nin şiddet haritasını çıkarmak istiyoruz. Bu şiddet haritasını çıkaracağız ki lokasyonel bazda nerede ne sorunu olduğunu daha rahat tespit edelim ve mücadelemizi daha kolay yapabilelim. Çünkü kadına yönelik şiddetle mücadele etmek için iki şey çok önemli. Birincisi eşitsizliği ortadan kaldırmanız gerekiyor, şiddeti besleyen şey, eşitsizlik. İkinci olarak da siz eğer bir şeyi ölçmezseniz onu yönetemezsiniz. Bu yüzden bu şiddet haritasını mutlaka çıkaracağız.”

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.