CHP İl Başkanı Karaca’dan Başkan Aktaş’a ‘ruhsat’ tepkisi

CHP İl Başkanı Karaca’dan Başkan Aktaş’a ‘ruhsat’ tepkisi
12.06.2020
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın “doğa talanına dur dediği” iddiasını konu alan haberler üzerine açıklama yapan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın açıklamalarına dayanılarak yayınlanan haberlerde, Başkan Aktaş’ın Nilüfer Kayapa bölgesinde bulunan, toz ve kimyasal kirletici ürünler ortaya çıkartarak faaliyet gösteren bir tesisin çalışma ruhsatını “Başkanlık Oluru” ile iptal ettiği bilgisi yer aldığını hatırlattı.

Başkan Karaca, “Ruhsatı veren Alinur Aktaş, iptal eden yine Alinur Aktaş. Doğa talanına dur dedi diye haber servis ettiriyor. Hangi talana dur demiş. Madem bir talan var, o ruhsatı niye verdiniz, bugüne dek yaklaşık 2 yıldır niye göz yumdunuz? Kaldı ki 1/5000’lik planı da Büyükşehir Belediyesi yani siz yaptınız. Bu plana istinaden bu işletmeye ruhsatı verdiniz. Kısacası bu işyeri ile ilgili bütün işleri yapan kurum, Bursa Büyükşehir Belediyesi. Bu yapılan açıklama yapılan vahim hatanın itirafından ibarettir. Kendi yaptığı işi inkar etmektir” diye konuştu.

Asfalt plent tesisi çalıştıran şirketin işyeri açma ve çalışma ruhsatını 08 Kasım 2018’de aldığını belirten Karaca, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bu tarihten hiç söz etmeksizin “Firma tarafından geçmiş dönemlerde alınan çalışma ruhsatının Zeytin Kanunu’na uygun olmadığı” gerekçesiyle ilgili kanun gereği ruhsatını iptal ettiğini kaydederek, “Bu işlemden bir çevre-doğa kahramanlığı çıkmaz. Yapılan iş, vahim bir hatadan dönülmesidir. Alinur Aktaş, 2018’de Zeytin Kanunu’na aykırı olarak verdiği ruhsatı bugün iptal etmiştir. O tesis o günden buyana Alinur Aktaş’ın verdiği ruhsatla faaliyetteydi. Buradan, ‘Bursa’da çevrenin korunması adına çok sayıda projeye imza atan Başkan Alinur Aktaş’ın büyük adımı’ yorumu çıkarabilmek için uğraşan basın ofisleri, epey büyük çabalar sarf edip yorulmuş olmalıdır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.