CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: YSK bir an önce kararını açıklamalı!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: YSK bir an önce kararını açıklamalı!
30.04.2019
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimler öncesi tatile giren TBMM’de uzun bir aradan sonra partisinin grup toplantısında konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

”Yerel seçimlerden sonra ilk toplantımıza hepiniz hoşgeldiniz.

Hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi kimlikten olursa olsun al bayrağın altında yaşamaktan onur duyan tüm vatandaşlarımıza selamlarımızı gönderiyoruz.

Mart’ın sonu bahar olacak demiştik, neden öyle demiştik? Bahar hepimizin özlemle beklediği bir mevsimdir. Kışın atmosferinden kurtulmak, baharı yaşamak hepimizin en büyük arzusundan biridir. Martın sonunda bahar geldi, baharınız kutlu olsun.

“ASIL GÖREV ŞİMDİ BAŞLIYOR”

Sadece CHP değil, diğer partilerimiz de ortak çaba gösterdiler. Demokrasidir baharı yaşatan. 6 büyükşehir belediye başkanımız vardı, yeniden seçildiler. Ankara’ya Mansur Yavaş baharı getirdi, Ekrem İmamoğlu İstanbul’a baharı getirdi, Zeydan Karalar Adana’ya baharı getirdi, Vahap Seçer Mersin’e baharı getirdi, Muhittin Böcek Antalya’ya baharı getirdi. Baharı getirmek kolay, baharı sürdürmemiz lazım. Asıl görev şimdi başlıyor.

Bir sonraki 5 yılın hazırlıklarını şimdiden yapın dedim. 10 maddelik temel ilkeler belirledik. Partizanlık yapmayacaksınız, bütün beldeyi kucaklayacaksınız dedik. Verdiğimiz her sözün arkasında olacağız. Vatandaşlar iyi ki oyumuzu CHP’ye verdik, bu kentte ayrımcılık bitti, bereket huzur geldi diyecekler. Biz ülkemizi, beldemizi, insanımızı seven bir anlayışla yola devam edeceğiz.

“HER ŞEY ELLERİNDEYDİ”

Bütün medya, billboardlar onların emrindeydi. Bizim ilanlarımızı gece söküp götürüyorlardı.

Bu memleket demokrasiden yana tavır alacaktır dedik. Bizi en ağır dille suçladılar, hayal edemeyeceğiz suçlamalarla karşı karşıya kaldık ama dilimizi bozmadık. Biz halkımıza neleri yapıp yapamayacağımızı söyledik. Halkı kandırmadık. Bu başarının arkasında demokrasiye inanan bütün vatandaşlarımız var. Bütün vatandaşlarımıza şükran borçluyuz.

“YSK BİR AN ÖNCE KARARINI AÇIKLAMALI”

YSK hâlâ karar vermedi niçin? 31 Mart’ta sandığa gittik, bugün 30 Nisan. 1 ay geçti aradan. Hukukun üstünlüğünü savunduk, her seferinde uyardık. YSK’da görev yapan yargıçlar Yargıtay ve Danıştay’dan gidiyor. Bunlar sıradan yargıçlar değil, belli bir noktaya gelmiş olan kişiler. O kişiler siyasal baskılara göğüs vermek zorundadırlar. YSK’nın bu süreci bir an önce sonlandırması ve Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul Büyükşehir Başkanı olarak ilan etmesini bekliyoruz.

“HER TÜRLÜ SAYDILAR YİNE EKREM İMAMOĞLU KAZANDI”

Başka bir seçenek yok. 39 ilçede vatandaşlar gidip oy kullandılar. 39 ilçedeki bütün geçersiz oylar yeniden sayıldı. Ekrem İmamoğlu çıktı. Yetmedi, 6 ilçede bütün oylar sayıldı. Ekrem İmamoğlu’nun oyları arttı. 22 ilçede örnekleme yöntemiyle 57 sandığı seçeceğiz ayrıca sayacağız dediler, saydılar. Kim çıktı? Ekrem İmamoğlu. Ne bekliyorsunuz?

“YSK DAHA ÖNCEDEN ALDIĞI KARARLARA UYMAK ZORUNDADIR”

YSK yasalara ve daha önce aldığı kararlara uymak zorundadır. Biz bunu bekliyoruz. Seçimde kaybedenlerin devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır. YSK üzerinde kurulan baskılara boyun eğmemek zorundadır, hukukun üstünlüğünü savunmak zorundadır. Demokrasiye karşı kurulan kumpası bozmak zorundadır. Bir an önce kararı verin ve Türkiye gerçek gündemine dönsün.

SÖZCÜ GAZETESİ DAVASINA TEPKİ

Konuşmasında Sözcü’ye açılan ve yargılama süreci devam eden algı operasyonuna da değinen Kılıçdaroğlu “Sözcü gazetesiyle ilgili de davalar açıldı. Türkiye’nin en genç, en çok okunan, yazarlarına saygı duyulan bir gazete. Baskılara boyun eğmeyen bir gazete. Yayın çizgisinden ödün vermeyen bir gazete… ‘Vay sen misin böyle yapan o zaman seni de FETÖ’yle suçlayacağım.’ Emin Çölaşan, yahu Allah aşkına FETÖ’cü tanımıyla yanyana gelir mi ya… Necati Doğru, Mustafa Çetin, Yücel Arı ve sahibi Burak Akbay… Niçin? Susturmak istiyorlar. Sözcü yazmasın, Sözcü okunmasın. O da diğer havuz medyası gibi iktidarın yanında olsun, varsın 3 bin 5 bin satsın ama halk gerçekleri öğrenmesin istiyorlar” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.