CHP Bursa’da itiraza mı hazırlanıyor?

CHP Bursa’da itiraza mı hazırlanıyor?
01.04.2019
A+
A-

CHP Bursa İl Başkanlığı, seçim sonuçlarına itiraz ediyor. Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım’da tutanakların yanlış girildiği ve oy bildirimlerinin hatalı olduğu iddiasıyla itiraz etmeye hazırlanan CHP, YSK’ya başvuracak.

Yerel seçimde Türkiye’nin gözü İstanbul’daydı ancak İstanbul’dakine benzer bir durum da Bursa’da yaşandı. AKP’nin 17 yıllık iktidarında kalesi olarak gördüğü kentlerden biri olan Bursa’da, Cumhur İttifakı’nın adayı AKP’li Alinur Aktaş ile Millet İttifakı’nın adayı CHP’li Mustafa Bozbey’in çekişmeli yarışında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Anadolu Ajansı (AA) veri girişini tıpkı İstanbul’daki gibi kesti.

BOZBEY ‘ÖNDEYİM’ DEDİ

Millet İttifakı adayı Mustafa Bozbey, geç saatlerde yaptığı açıklamada açılan sandık oranının yüzde 84’ken kendisinin yüzde 1 oy farkla önde olduğunu açıkladı. Bozbey’in resmi kurumlardan veri alınamadığı saatlerde yaptığı açıklamadan bir süre sonra, YSK’nın sistemine veri girişi başladı.

CHP’DEN İTİRAZ

Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı adayı Alinur Aktaş 48 bin oy farkla önde görünüyor. Geçersiz oy sayısı ise yaklaşık 60 bin. Yerel kaynaklar, geçersiz oy sayısının yüksek olması nedeniyle CHP’nin sonuçlara itiraz etmek için hazırlık yaptığını belirtti.

(tele1.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.