CHP Bursa İl kadın Kolları’nda Özkula, göreve yeniden talip

CHP Bursa İl kadın Kolları’nda Özkula, göreve yeniden talip
02.03.2020
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula, göreve yeniden talip olduğunu düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

Basın toplantısına İdlib şehitleri için saygı duruşuyla başlanırken, toplantı sonrasında da Kadın Kolları tarafından Kent Meydanı’nda şehitlerimiz için lokma döktürüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Kadın Kolları Kongresi için geri sayım sürüyor. 14 Mart’ta yapılacak ve 323 delegenin oy kullanacağı kongre öncesi, göreve yeniden talip olduğunu kamuoyuna duyuran Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula, “Görevde olduğumuz üç yıllık sürede Kadın Kollarının örgütün yan kolu değil, gerçek güç ve can damarları olduğunu gösterdiğimiz için adayız” dedi.

İL BAŞKANI KARACA BAŞARILAR DİLEDİ

Vildan Özkula’nın adaylık açıklama toplantısına katılan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, İl Kadın Kolları’nın seçim dönemlerindeki büyük katkılarına atıfta bulundu. Partisinin cinsiyet kotası uygulamalarıyla kadınların da siyasette yer alabilmesi için çaba gösterdiğinin altını çizen Karaca, il yönetimi olarak Kadın ve Gençlik kolları kongrelerinde hiçbir şekilde müdahil olmadıklarını bir kez daha hatırlatarak, “Kim seçilirse, birlikte çalışacağız. İl Kongremizi çok güzel bir iklimde gerçekleştirdik. Kadın ve Gençlik kollarımızın da aynı güzellikte kongrelerle yönetimlerini belirleyeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞUYLA BAŞLADI

Basın toplantısının başlangıcında, İdlib şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Açıklamasına “Anadolu’nun dört bir yanına ateş düştü. Şehit Analarımızın feryatları içimizi dağladı,acımız çok büyük. Biliriz ki analar oğlu daha toprak altına girmeden düşer toprağa. Tesellisi mümkün değildir. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak denir, sonuç olarak geriye kalan bir mezar, bir bayrak ve bir anadır” sözleriyle başlayan Vildan Özkula şunları söyledi:

“Dünyanın bütün medeni ülkelerinde yaşanan en küçük bir olayda sorumluluğunu bilen istifasını verir, ama bizde kimse sorumluluk üstlenmediği gibi, ses dahi çıkmıyor. Ulusal yas da ilan edilmiyor. Sanırım biz ulusal yas haklarımızı Arap kralı ve papa için kullanıp bitirdik. Sanki şehitlerimiz yok, olay çok önce olmuş bitmiş gibi gündem anında değiştirilip medyeda mülteci rüzgarı estirmeye başladık.Şehitlerimizi değil Süriyeli ve Afganlı mültecilerin nasıl zor şartlarda sınırları geçmeye çalıştıklarını gösteriyoruz haberlerde.”

“KÖY KÖY, İLÇE İLÇE, SOKAK SOKAK DOLAŞTIK”

CHP Bursa İl kadın Kolları Başkanı ve Başkan Adayı Vildan Özkula, sınırlarımızda dostluk, okullarımızda eğitim, sistemimizde hak, hukuk, adalet kalmadığı için, referandum, adalet yürüyüşü, Cumhurbaşkanlığı seçimi, genel ve yerel seçimler, tekrarlanan İstanbul seçimlerinde İl kadın Kolları’nın köy köy, ilçe ilçe, sokak sokak dolaştığını belirterek, “Bu dönemde de Partimizi iktidara götüren yolda; çalmadık kapı, girilmeyen ev, eli öpülmeyen anne bırakmamak için adayız. Görevde olduğumuz üç yıllık sürede Kadın Kollarının örgütün yan kolu değil, gerçek güç ve can damarları olduğunu gösterdiğimiz için adayız. Bedeli ne olursa olsun bu topraklara Hak Hukuk Adaleti biz kadınlar getireceğimiz için adayız” şeklinde konuştu.

Toplantı sonrasında da CHP Bursa İl Kadın Kolları tarafından Kent Meydanı’nda şehitlerimiz için lokma döktürüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.