CHP Bursa İl Gençlik Kolları ‘karma eğitime’ sahip çıktı

13.09.2018
A+
A-

CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Yılmaz, “Eğitim sorunumuzu çözmüş olsaydık, tarihimizde ne Kenan Evrenler, ne FETÖ’ler ne de tek adamlar olacaktı. Şimdi 16 yıllık eğitim enkazıyla baş başayız. Nereye elimizi atsak dökülüyor” dedi.

Yılmaz,’ın 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nın başlaması dolayısıyla Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli, İl Başkan Yardımcıları, İl Kadın Kolları yönetimi ve Gençlik Kolları ile partililer ve eğitim sendikaları temsilcileri de hazır bulundu.

KARABIYIK: AKP EĞİTİM SİSTEMİNİ ADIM ADIM BİTİRDİ
Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ise AKP iktidarının eğitim sistemini adım adım bitirdiğini, tarikat ve cemaat bağlantılarıyla yobazlaştırdığını, bunun sonucunda karma eğitimin kaldırılması noktasına getirdiklerini söyledi.

YILMAZ: “DARBE ANLAYIŞI HER ALANDA GEÇERLİLİĞİNİ KORUYOR”

CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Yılmaz, eğitimde, yargıda, insan haklarında, ekonomide, hayatımızın her alanında darbe anlayışının geçerliliğini koruduğunu belirterek, “Bütün bunlara zemin hazırlayan AKP, darbe içinde ‘sivil’ darbe yaparak, Türkiye’yi demokrasi yolundan çıkardı. Darbeler her zaman eğitimi ve eğitimcileri vurdu. Darbelerin panzehiri bilimsel eğitimdir! Darbeler zinciri eğitimle kırılır. Bilimsel eğitimle yetişen yeni nesiller, gerçek demokrasiye hayat verebilir. Eğitim sorunumuzu çözmüş olsaydık, tarihimizde ne Kenan Evrenler, ne FETÖ’ler ne de tek adamlar olacaktı. Şimdi 16 yıllık eğitim enkazıyla baş başayız. Nereye elimizi atsak dökülüyor. Bozulan eğitim sisteminde sağlam çark kalmadı. Eğitimde köklü değişikliklere ihtiyacımız var. 81 milyonu ilgilendiren eğitim politikasının yeniden belirlenmesi gerekir. Geleceğimizi yok edecek eğitim modellerinden vazgeçmeliyiz” şeklinde konuştu.

“ŞİMDİ DE SIRA KARMA EĞİTİME GELDİ”

CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Yılmaz, 16 yılda sayısız kez değişen eğitim sistemimizde son raddede karma eğitimin kaldırılmasına dönük adımlara geçildiğini belirterek şunları söyledi:
“Karma eğitimi kaldırırsanız bu ülkede kıyameti koparacağız. Okula giden her veli ve öğrenci ile kıyameti koparmaya biz hazırız. Sakın ola sakın Mustafa Kemal’in Cumhuriyeti ile ve onun eğitime verdiği önemle laik, demokratik, bilimsel ve çağdaş eğitimle oynamaya kalkmayın. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Avrupa’ya örnek olmuş bir Türkiye’yi Ortaçağ karanlığına götürmeye hiç kimsenin hakkı da haddi de yoktur.”

EĞİTİMDE 12 SORUN 12 ÇÖZÜM

CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Yılmaz, CHP Genel Merkezi’nce hazırlanan raporda dile getirilen çözüm önerilerini de şöyle sıraladı:

  • Eğitimde Fırsat-İmkan Eşitliği Sağlanmalıdır
  • Ülkemizin Kıt Kaynaklarını Betona Değil Beyne Kanalize Etmeliyiz
  • Eğitimin Bilimsel Niteliğini Korunmuyor
  • Eğitimde Paradigma Değişikliğine İhtiyaç Vardır
  • Eğitim felsefemiz geleneksel değil çağdaş eğitim anlayışına dayanmalıdır. Çocuklarımızı geleceğe hazırlayan, geleceğin dünyası ile buluşturan, çağdaş, demokratik, laik ve bilimsel bir müfredat oluşturulmalıdır.
  • Eğitimde Dönüşüm Yaparken Partizanca Davranmamalıyız
  • Eğitim Siyasetinizin Uygulama Alanı Değildir
  • Sınav Odaklı Eğitim Derhal Terkedilmelidir
  • Eğitimde Liyakat Esas Alınmalıdır
  • Darbeci Eğitim Zihniyetinden Vazgeçilmelidir
  • Eğitimde 1+8+4 Sistemine Geçilmelidir
  • Öğretmenlere Hak Ettikleri Değer Verilmelidir
  • Karma Eğitimden Vazgeçilemez
  • Cemaat ve tarikatların baskısıyla kanunda yer alan karma eğitimi yönetmelikten çıkartarak, karma eğitimi tartışmaya açıyorlar. Anayasa ve Milli Eğitim Temel Kanunu’ndaki “karma eğitim” zorunluluğunu görmezden gelenler, kafalarını kuma gömüyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı karma eğitimden vazgeçilemeyeceğini, Cumhurbaşkanlığı ise karma eğitiminde esneklik sinyalleri veriyor. Eğitimde seçme hakkı değil, pedagojik olarak doğru olan uygulanır. Bunu da en iyi Milli Eğitim Bakanı bilir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.