CHP Bursa İl Başkanı Karaca’dan finans yönetimi uyarısı

CHP Bursa İl Başkanı Karaca’dan finans yönetimi uyarısı
18.08.2020
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, “Bursa’ya Hazine eliyle ilk kez raylı sistem yatırımı yapılıyor” sloganıyla kamuoyuna duyurulan Bursaray Emek-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı Projesine ilişkin uyarılarda bulundu. Kasasında yatırıma ayrılabilecek tek kuruşu kalmayan Büyükşehir Belediyesi’nin, Bursaray hattının Şehir Hastanesi’ne uzatılması için merkezi hükümetten destek istediğini hatırlatan Karaca, “AKP Hükümeti ve Bursa Büyükşehir Belediyesi kişiye özel ya da şirkete özel hat açıyor. Hasta ve yatak garantili Şehir Hastanesi’ne bu hattın yapılmasının tek nedeni, bu hastanenin işletmecisi Rönesans Holding’e müşteri göndermek. Çünkü bu zihniyet, hastaları hasta olarak değil, müşteri olarak görüyor. Bu hat kime müşteri taşıyacak? Kim para kazanacak? Durum ortada, Şehir Hastanesi’ne müşteri taşıyacak hattın maliyeti Rönesans Holding’den tahsil edilmelidir” dedi.

İlave hatta kurulacak sadece 1 veya 2 istasyonun bölge halkının ihtiyacı olarak kullanılabileceğini, diğer istasyonların ise özel sektöre hizmet anlamı taşıyacağını kaydeden Karaca, “2019 yılı eylül ayına kadar bu hattı tamamlayıp hizmete açacaklarını söylüyorlardı. 2020’nin eylülüne geldik, hala en yakın zamanda ihaleden söz ediyorlar. AKP’nin her zamanki tutumu, hizmet değil, algı üretiyorlar. Bu hattın uzatılmasına itirazımız yok. Finans kaynaklarının doğru kullanılmasına ısrarla vurgu yapıyoruz. Bu hatta harcanacak para Rönesans Holding’den alınmalıdır. Tasarruf edilecek milyonlarca lira ise batık durumdaki Büyükşehir Belediyesi’nin kurtarılmasında çok işe yarayacaktır” şeklinde konuştu.

“FARKLI RAKAMLAR TELAFFUZ EDİLİYOR”

Bünyesindeki Genel, Kadın Doğum Çocuk, Kalp Damar, Onkoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR), Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri (YGAP) olmak üzere 6 farklı hastanede toplam 1.355 yatak kapasitesi bulunan Bursa Şehir Hastanesi kompleksine ulaşımı sağlayacak toplam 5.5 kilometrelik Emek–Şehir Hastanesi Raylı Sistem İlave Hattı’nın maliyeti konusunda farklı rakamlar telaffuz edildiğini belirten Karaca şunları söyledi:

“Bursaray’ın Emek-Şehir Hastanesi hattının proje maliyeti konusunda 2018 yılında 600 milyon TL maliyet rakamı telaffuz edildi. Şimdi iş ciddiye bindi ama artık maliyete dair hiç rakam verilmiyor. Bursa Şehir Hastanesi’ne aylık kaç lira garanti kira verildiğini bilen var mı, yok! Osmangazi Köprüsü’nden geçmediğimiz halde kaç milyon lira garanti geçiş bedeli ödüyoruz, bilen var mı, yok! Gizlemek için elden gelen ne varsa, yapılıyor. Bursalılar, Emek-Şehir Hastanesi Bursaray ilave hattının maliyetini bütçe kalemlerinden cımbızla çekip öğrenmek zorunda kalırsa, şaşırmasın! Bursalılar, Emek-Şehir Hastanesi Bursaray hattına ‘garanti koltuk-bilet bedeli’ konursa da şaşırmasın! Oysa devlet ve ihale işlerinde gizlilik değil, şeffaflık esas olmalıdır.”

Karaca’nın, Bursalılar’ın sağlık hizmetlerine erişiminin merkezi hükümet eliyle zorlaştırılmasına ilişkin değerlendirmesi de şöyle:

“Şehir Hastanesi’nin ayakta kalabilmesi için Bursa’da kaç hastane birden kapatıldı. Bu hastaneler yeniden açılsın, Bursa Devlet Hastanesi de kapatılmasın deyince, zaten bu ay sonu ihale edecektik, CHP İl Başkanı rol çalıyor diyenler nerede? Kim ne rolü çalmış. Kapatılan hastanelerin yeniden açılması için aylardır bir uygulama yapılmış da itiraz mı etmişiz? Proje ihale edilmiş de teşekkürü çok mu görmüşüz? Çevrenize bir bakın! Terk edilip yarım bırakılan projelerde yaprak kımıldamıyor. İktidarın artık günü de kurtaramayan açıklamalarına Bursalıların karnı tok. Hemşerilerimiz AKP’den artık hamasi nutuk değil, hizmet istiyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.