CHP, belediyelerden vakıflara aktarılan paraları, Meclis gündemine taşıdı

CHP, belediyelerden vakıflara aktarılan paraları, Meclis gündemine taşıdı
29.08.2019
A+
A-

Belediyelerden iktidara yakın vakıflara aktarılan milyonlarca lira Meclis gündemine taşındı. TBMM’ye konuyla ilgili araştırma önergesi veren CHP’li Tarhan, “Vakıfların ve derneklerin Belediyelerin kaynaklarını bu denli kullanmasının sebebi nedir?” dedi.

Belediye kaynaklarından vakıflara, derneklere ve kuruluşlara yapılan kaynak aktarımının araştırılması için TBMM’ye Araştırma Önergesi sunuldu. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan imzalı önerge ile kaynak aktarılan vakıf ve derneklerin tamamının belirlenmesi talep edildi.

Birgün gazetesinin haberine göre, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından sıkça gündeme gelen belediyeler kanalıyla vakıflara aktarılan paralar, TBMM gündemine taşındı. Özellikle büyükşehir belediyelerinden iktidara yakın vakıflara büyük miktarlarda kaynak aktarıldığı iddialarının araştırılmasını isteyen Tarhan, “İktidar cephesi bu iddiaları kabul etmiyor. Meclis açıldığında kurulacak bir Araştırma Komisyonu Belediyelerimizin kaynaklarının nasıl kullanıldığını ortaya çıkaracak ve eğer usulsüz bir durum söz konusu değilse kimse zan altında kalmamış olacaktır” dedi.

NEDEN KAYNAK AKTARILDI?

Usulsüzlüklerin ortaya çıkarılmasını isteyen her siyasi partinin teklife olumlu yaklaşması gerektiğini ifade eden Tarhan, şunları söyledi:

“31 Mart sonrasında yönetimi ve siyasi partisi değişen belediyeler için en çok duyduğumuz şey Belediye kaynaklarının önemli bir kısmının vakıflara ve derneklere aktarım yaptığıdır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın açıkladığı rakamlar bazı dernek ve vakıflara büyük imtiyazlar sağladığını belgelemektedir. Peki bu dernek ve vakıflara neden kaynak aktarımı yapılmış? Vakıfların ve derneklerin Belediyelerin kaynaklarını bu denli kullanmasının sebebi nedir?”

ENSAR’A KİMLER KAYNAK AKTARDI?

Araştırma Önergesi’nin amacının, “Vatandaşın parasıyla oluşan belediye kaynaklarının nasıl kullanıldığının ortaya çıkarılması” olduğu söyleyen Tarhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önergede sadece şu belediye incelensin diğeri incelenmesin gibi bir hususa vurgu yapmıyoruz. 30 Büyükşehir Belediyemizin hepsinde bu araştırılma yapılsın istiyoruz. Amacımız vatandaşın parasıyla oluşan belediye kaynaklarının nasıl kullanıldığını ortaya çıkartmak. Meclis Araştırması olmadan hiçbir dernek ve vakfı zan altında bırakmamak için kurum adlarını vermemeye özen gösterdik. Ancak herkesin kendi vicdanına sorması gerekir. Büyükşehir Belediyelerimiz, kamuoyuna yansıyan olaylardan sonra Ensar Vakfı’na neden kaynak aktarımı sağlamaya devam eder. Ensar Vakfı’na kaynak aktarımı olurunu veren Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri kimlerdir?”

(Yeniçağ)

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.