Altuntaş: İktidardan en çok zararı kadınlar gördü

Altuntaş: İktidardan en çok zararı kadınlar gördü
07.06.2018
A+
A-

CHP Bursa 2. Bölge Milletvekili Adayı Meral Altuntaş, İlçe Başkanı Cemil Acar ile kadın ve Gençlik Kolları Gemlik Kapalı Pazar Yeri’ni ziyaret etti.

Milletvekili Adayı Meral Altuntaş, Kapalı Pazar yeri ziyareti esnasında özellikle kadınların son zamanlardaki dolaylı zamlardan etkilendiğini ve her geçen gün pazar torbasının daha çok parayla, daha az dolduğunu vurguladı.

“KADINLARIN PAZAR TORBASI ARTIK DOLMUYOR”

Zamların en çok kadınları ilgilendirdiğini ve eskiden 50 tl’ye dolan Pazar çantasının artık dolmadığını söyleyen Altuntaş, “Pazar ziyaretimiz esnasında gördük ki, kadınlarımızın pazar torbaları artık dolmuyor. Son zamanlarda akaryakıt ve girdi maliyetlerini artması fiyatlara yansımış. Kadınlarımızın yüzlerinin gülmediğini fark ediyoruz. 24 Haziran’dan sonra CHP iktidarında gerek çiftçilerimize vereceğimiz mazot desteği ve esnafımıza sağlayacağımız kolaylıklarla bu yüksek fiyat politikasını değiştirip, halkımızın pazardan daha ucuz ve organik ürünler almasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

“AİLE SİGORTASI HAYATA GEÇECEK”

Aile sigortası projesinin kadınlar açısından önemli olduğunu ve bu proje sayesinde artık kadınların kimseye muhtaç kalmayacağını söyleyen Altuntaş, “Geçen seçimlerde aile sigortası projemiz vardı. İktidar tarafından en çok eleştirilen projelerimizin başında geliyordu. Nasıl vereceksiniz o parayı diye bizlere meydanlarda esip gürlüyorlardı. Ama Türkiye’deki bazı belediyelerimiz şu anda aile sigortası hizmetini vermeye başladı. Aile sigortasında geliri olmayan kadınımızın banka hesabına en az 1000 tl para yatacak. Kadınlarımız kimseye muhtaç olmadan gidip evinin ihtiyaçlarını görecek ve kimseye muhtaç olmayacak” dedi.

KADIN BAKANLIĞI KURULACAK

Kadın Bakanlığının kadınlara pozitif anlamda çok yarar sağlayacağını söyleyen Altuntaş, “Ülkemizdeki kadın hak ihlalleri son yıllarda olağan üstü bir artış gösterdi. Kadınlarımız gerek iş hayatında gerekse sosyal hayatlarında 2. sınıf insan muamelesi görmeye başladılar. İktidara geldiğimiz anda kuracağımız Kadın Bakanlığımız, kadına karşı yapılan her türlü negatif eylemle mücadele ederek, kadınlarımızın gerek iş yaşamında gerekse sosyal hayatında daha da aktif ve ön planda olmasını gerektirecek çalışmalar yapacak. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü resmi bayram ilan edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.