CHP Milletvekili Ceyhun İrgil’e Sivilay’dan Katkı Ödülü

CHP Milletvekili Ceyhun İrgil’e Sivilay’dan Katkı Ödülü
07.05.2018
A+
A-

Bursa’ya değer katan çalışmaları ödüllendiren geleneksel Sivilay Kente Katkı Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Bursa Sağlık Tarihi kitabı ve Bursa Sağlık Tarihi Müzesi nedeniyle milletvekili Dr. Ceyhun İrgil de ödüle layık görüldü.

Bursa Sivil Toplum Derneği Sivilay’ın Bursa’ya sosyal, kültürel ve ekonomik alanda hizmet veren ve kent yaşamının gelişmesinde emeği geçen gerçek ve tüzel kişilere her yıl verdiği geleneksel Kente Katkı Ödüllerinin sahipleri açıklandı. Sivilay Başkanı Okan Aras tarafından yapılan açıklamada 14 Mayıs Pazartesi günü Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenecek törenle ödüller sahiplerini bulacak.

SAĞLIK TARİHİ KİTABI VE MÜZESİ

Yedi yıllık bir çalışma sonucunda imza attığı Bursa Sağlık Tarihi kitabı ile Anadolu’da açılmış ilk sağlık müzesi olan Bursa Sağlık Tarihi Müzesi’ne büyük katkısı sebebiyle Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Sivilay Kent Değerlerine Sahip Çıkma Katkısı ödülünün sahibi oldu.

Gazeteci Namık Göz, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı, Osmangazi Belediyesi, sanayici Özkan İrman, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan Senfoni Mızıkacıları, Eker firması ve  Strokes 4 Peace yüzme takımı da Bursa’ya katkılarından dolayı Sivilay ödüllerine layık görüldüler.

Konuyla ilgili Sivilay’ın açıklamasına göre Kente Katkı Ödülleri ve gerekçeleri şöyle:

KENT DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMA KATKISI

SAĞLIK TARİHİ KİTABI ve MÜZESİ – Ceyhun İRGİL: Anadolu’da açılan ilk sağlık tarihi müzesi ve kent tarihiyle ilgili yazılmış en büyük ve kapsamlı çalışma olduğu için.

Ceyhun İrgil’in özel gayretleriyle, Bursa sağlığı çok ciddi şekilde araştırıldı.Yedi yıllık bir çalışmayla, Bursa Sağlık Tarihi kitabı oluşturulurken, Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla Anadolu’da ilk sağlık müzesi tarihi doku korunarak Hisar bölgesinde Bursalıların hizmetine açıldı.. İlgi duyan araştırmacılar için de nitelikli bir yayın olan kitapta, Bursa’nın sağlık tarihi, antik dönemden başlayarak günümüze kadar ele alınıyor.

NAMIK GÖZ: Gazeteci kimliği ile yazdığı köşe yazıları ve yaptığı TV programları ile Bursa’nın çevre, kültür, tarih ve turizm değerlerinin korunmasına yönelik, kamuoyunda etkin farkındalık yaratması nedeniyle.

SOSYO- KÜLTÜREL KATKI

BURSA KÜLTÜR SANAT ve TURİZM VAKFI: Kentin en etkili kültür, sanat organizasyonlarında uzun yıllardır hizmet verdikleri ve kente pek çok kez keyifli molalar verdirdikleri için.

MESLEK TİYATROLARI FESTİVALİ – OSMANGAZİ BELEDİYESİ: Tiyatronun yaygınlaştırılması ve vatandaşların sanatla bütünleştirilmesi amaçlanarak, önemli bir sosyal fayda farkındalığı yarattıkları için.

ÖZKAN İRMAN: Yüzlerce insanımıza istihdam yaratan sanayici kimliğinin yanı sıra, edebiyat dünyamıza kazandırdığı 15 kitap ve Bursa Pirinç Hanı ana temalı Mezeci Çırağı filmi nedeniyle.

SOSYAL SORUMLULUKTA FARKINDALIK KATKISI

SENFONİ MIZIKACILARI: Müziğin öğretici, iyileştirici ve birleştirici gücünü, konser dinlememiş çocuklara yaşatarak hissettirdikleri için.

EKER I RUN KOŞUSU: Halk sağlığı ve sosyal sorumlukta kurumsal olarak farkındalık yaratarak kente kazandırdığı uluslararası spor etkinliği nedeniyle.

STROKES 4 PEACE YÜZME TAKIMI: Gönüllü olarak oluşturdukları takımlarıyla yüzmenin Everest’i kabul edilen Manş Denizi’ni, ‘Yurtta barış, dünyada barış’  sözünü tüm dünyaya haykırmak için Bursa’dan yola çıktılar ve Manş’ı gidiş-dönüş şeklinde rekor kırarak tamamlayan ilk Türk takımı olarak tarihe geçtiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.