Ceyhun İrgil’den CHP’de önseçimin kaldırılmasına tepki

Ceyhun İrgil’den CHP’de önseçimin kaldırılmasına tepki
16.09.2019
A+
A-

CHP PM’de, seçimlerde ittifaklar olması halinde ön seçim yerine milletvekili adaylarının tamamının merkez yoklamasıyla belirlenmesine ilişkin yönetmelik değişikliğine gidilmesi, bazı partililer tarafından tepkiyle karşılandı.

26.Dönem CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, yönetmelik değişikliğini eleştirdi.

Söz konusu düzenlemenin sosyal demokrat partilere yakışmadığını belirten İrgil, sosyal medya paylaşımında, “Ön seçimi zora sokan bu düzenlemeler sosyal demokrat partilere yakışmıyor. Atama yolu ile seçim sağ siyaset geleneğidir. Örgüt ve üye esastır. Emek de karar da üyenin olmalıdır. Koşullar ne olursa olsun üyenin katılmadığı ve belirlemediği her seçim sorunludur. Üye asıldır.  Genel merkez elbette ihtiyacı olan teknik ve siyasi kadroları önseçimsiz belirleyebilir. Ancak asıl olan yerel örgütlerin belirleyici olmasıdır. Üyenin tek gücü önseçimdir. Üyeye emek ve çalışma olunca “atıl” diyen merkez seçilecek temsilcileri için de “katıl” demelidir” yorumunu yaptı.

Ceyhun İrgil, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde parti teşkilatlarından gelen taleplerle Nilüfer Belediye Başkan adayı gösterilmek istenmiş, ancak adaylığı önseçimle yapılmadığı gerekçesiyle kabul etmemişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.