Cavit Kınalı, CHP Bursa’da gençliğin sesi olacak!

Cavit Kınalı, CHP Bursa’da gençliğin sesi olacak!
19.08.2020
A+
A-

Gençliği ve enerjisi ile sosyal demokratların Z Kuşağına ağabeylik yapan Cavit Kınalı, pandemi öncesi başladığı çalışmalarına kaldığı yerden yeni normalle birlikte devam ediyor. CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkan adaylarından Cavit Kınalı, projelerini ve hedeflerini paylaştı. Kınalı; “Gençlerimizin örgüt içinde daha aktif görevlerde bulunması için bazı projeler geliştirdik. Bunları maddeler halinde paydaşlarımız ile sosyal medyadan paylaştık.” dedi.

Güçlü bir hiyerarşik düzen sağlanarak, ilçe örgütlerinin en verimli şekilde çalışması sağlanacağını ifade eden Cavit Kınalı, projelerini anlattı.

“AKTİF ÇALIŞAN KOMİSYONLAR KURULACAK”

Kınalı, “Mahalle örgütünden, bölge komitelerine kadar yeni yapılanmalar oluşturulacak. Yeni örgütlenmeler ve görevlendirilmelerle aktif çalışan genç sayısı arttırılacak.” diyerek projelerini şöyle sıraladı:

”Parti aidiyeti, politik bilgi, ideolojik bilgi kazandırılması amacıyla; siyasal, politik, ideolojik ve iletişim ağırlık ‘eğitim kampları’ organize edilecek. Doğru çalışmanın yapılabilmesi için doğru veriye ihtiyaç vardır. ‘Ne kadar gücümüz var, ne kadar aktif çalışan arkadaşımız var’ bunu öğrenmek için gerçekten üye güncellemesi yapılacak. Üye güncellenmesi yapıldıktan sonra hiç zaman kaybetmeden mahalle örgütlenmesi oluşturulacak, mümkün olan bölgelerde ‘okul örgütlenmesi’ne kadar gidilecektir. Liselilere ayrı, üniversite örgütlenmesine ayrı, emek-çalışan örgütlenmesine ayrı çalışma gerçekleştirilecek ve bunlarla ilgilenecek aktif çalışan komisyonlar oluşturulacak.”

“ÖRGÜT DANIŞMA AKTİFLEŞECEK”

CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkan Adayı Kınalı; “Ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri şehrimizde bulunuyor. 70 binden fazla öğrencisi olmasına rağmen üniversite örgütlenmesi hala daha yapılabilmiş değildir. ULUHAK projemizle; kolektif, özerk bir üniversite örgütlenmesine gidilecek. Herkese bir söz hakkı olduğunu hissettirmek için; aylık periyotlarla genel üye toplantısı düzenlenecek. Bu toplantıya katılan tüm katılımcılarımız; fikirlerini, projelerini, eleştirilerini, önerilerini  özgürce dile getirebilecektir. Katılımcı demokrasinin en güzel örneğini yaşatacağımıza eminiz. Partili genç arkadaşlarımızın sorunlarını sosyal medyada, farklı mecralarda konuşmalarının ve partiye zarar vermelerinin önüne geçebilmek için sorumluluk alacağız ve 3 ile 5 aylık periyotlarla örgüt danışma toplantısı yapacağız. Gençlik Örgütü’nün özerk olabilmesi, kimseye muhtaç kalmaması için ekonomik özgürlüğünü kazandıracağız. Gençlik örgütünün düzenlemiş olduğu; tiyatro, konser, gösteri, sergi, dayanışma yemeği ile gençlik örgütümüz kendisine bütçe yaratacak. Tiyatro, müzik, resim gibi çeşitli sanatsal alanlarda atölyeler oluşturulacak, yetenekli arkadaşlarımız desteklenecek. Partili genç arkadaşlarımız başta olmak üzere, gençlerimize ulaşabilmek ve onlara dokunabilmek adına kurslar açılacak. Üniversite ve liseli örgütlenmesi için oluşturulacak alanlarda, bizim sağlayacağımız eğitmenlerle; matematik, tarih, felsefe, fizik gibi çeşitli alanlarda kurs sağlanmaya çalışılacak.” diye konuştu.

“GENÇLİK EVLERİ KURACAĞIZ”

Hiçbir partili arkadaşlarının dışarıda bırakılmadan, topyekun bir çalışma ortamı benimseyeceklerinin altını çizen Cavit Kınalı, yönetim kurulu toplantılarının asil ve yedek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yapılacağını ve yedek yönetim kurulu üyelerinin de oy hakkı olacağını belirtti.

Kınalı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

”Ortak akıl, en iyi akıldan üstündür. İlçe örgütlerimizin yetişemediği alanlarda onlara destek olması için bölge komiteleri oluşturulacak. Bu komiteler siyasal yapısı birbirine benzeyen, sorunları benzer olan ilçelere özel ilgi gösterecek, hiçbir ilçemiz yalnız bırakılmayacak. Siyasetin ve örgütlenmenin zor olduğu ilçelerimize özel çalışma yapılacak. Pilot bölge belirlenerek, gençlik evleri oluşturulmaya çalışılacak. Gençlerle iç içe olan bir gençlik örgütünü inşa edeceğiz. Web tabanlı oluşturulacak bir yazılım aracılığıyla, üye güncellemesinden edinilen bilgilerle; genç arkadaşlarımızın mesleki bilgilerine ve iş bilgilerine erişilebilecek, yardıma ihtiyacı olan her yoldaşımıza iş konusunda destek olunmaya çalışılacak. Yine web tabanlı yazılım ile; kan gruplarına ulaşılabilecek, acil kan ihtiyacı olan yurttaşlarımıza ya da partili yoldaşlarımıza canla, başla, kanla yanında olunacaktır. 7/24 ulaşılabilir bir WhatsApp hattı temin edilecek, gençlik örgütüne her türlü soruna 7/24 ulaşılabilecektir. Yine WhatsApp hattımız aracılığıyla; mahalle örgütlenmesinin tamamlanmasının ardından, mahalle örgütümüzden yurttaşlarımızın sorunlarını öğrenebileceğiz. Mahallenin sorununa çözüm üretebileceğimiz noktada çözüm üretecek, çözüm üretemeyeceğimiz yerde ana kademe başkanlığımız ile beraber mahallelimizin yanında olacağımızı hissettireceğiz. Biliyoruz, farkındayız; sadece gençlik için değil, iktidar olmak için adayız!”

(bayrakhaber)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.