Çağrı Kaplan’dan teşkilatlara ‘sokaklara inin’ çağrısı

Çağrı Kaplan’dan teşkilatlara ‘sokaklara inin’ çağrısı
12.06.2018
A+
A-

24 Haziran seçimleri öncesi partiler tempolarını artırırken, haziran sıcağının etkisi siyasi tartışmalara yansıyor. Bursa’nın en büyük ilçesi olan ve ilçenin en genç siyasi partinin temsilcisi Demokrat Parti Osmangazi ilçe Başkanı Çağrı Kaplan’dan tempoyu yükseltecek çıkış! Kaplan, ilçe teşkilatının yetkili organları ile bir araya gelerek, Ramazan Bayramına günler kala, ilçeye kayıtlı tüm üyelere sokaklara inin çağrısı yaptı! Kaplan ilçe binasında yardımcıları ile toplanarak, Ramazan Bayramı programı yaptı. Üyelerin Ramazan Bayramında ilçeyi terk etmemesini isteyen Kaplan; “24 seçiminin önemi nedeniyle, Türkiye’nin tek teminatı olan Demokratlar, bu son 15 gün ailelerinden, özel yaşantılarından fedakarlık ederek, ilçede yaşayan 950 bin vatandaşımıza dokunmalarını istiyorum. Türkiye’yi bu ekonomik ve siyasi kaostan çıkartabilecek tek partinin Demokratların olduğu bilincinden uzaklaşmayarak, çalışma tempomuzu artıracağız. Çünkü; bizim için başka Türkiye yok!” ifadelerini kullandı.

VAAT GÜZEL, AMA…

Cumhurbaşkanı adayları ve siyasi partilerin genel başkanlarının Bursa ziyaretleri ve bunun üzerinden oluşturulan siyasi durum değerlendirmesi yapan Kaplan; “Siyaset iddia işidir. Cumhurbaşkanı adaylarımızda bunun için bununla ilgili bazı vaatler bulunup halkımızın önüne çıkarak, kendilerine oy verilmesini istiyorlar. Bugüne kadar adaylardan sayın Meral Akşener hariç diğerleri Bursalılarla buluştu. Ben burada sayın adayların performansı ya da hitap ettikleri kitlelerin doluluk-boşluk gibi olaylara girmeyeceğim. Onu kamuoyu yeterince değerlendirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın halkla buluşmasını ve konuşmalarında girdiği konulara değinmek istiyorum. 16 yıldır iktidarda olan ve tekrar Cumhurbaşkanı adayı olan Erdoğan’ın Bursa’dan duyurduğu, yaşım genç olmasına rağmen büyüklerimizin sade anlatımları ile rahmetli sayın Erbakan hocamızın ağır sanayi yatırımlarını hatırlatan, Mega Endüstriyel Bölgeleri vaadi. Toplamda 45 milyar lira yatırım ve 35 bin kişiye iş verecek olan böylesine büyük bir projenin gerçekleştirilebilirse Bursa’ya yapılmasını duymak gururumuzu okşadı. Gerçi yeri, zamanı konusunda ayrıntı vermese de, tek endişemiz 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortaya atılan, ama her ne hikmetse 4 yıldır proje aşamasına geçemeyen Kanal İstanbul’un akıbetine uğraması. 16 yıldır iktidarda kalan ve yüzlerce proje açıklayan AKP’nin vaatleri seçim öncesi yenilerini açıklayıp, daha sonra diğer seçimlere kadar unutması, bir önceki seçimlerde muhalefetin vaatlerini topa tutup, daha sonra bir sonraki seçimde o vaatleri hayata geçirmek gibi adeti var! Sanırım Mega Endüstri Bölgeleri de bunlardan biri olacak. İçlerinden çıktıkları siyasi misyonun temel değerlerini, maddi çıkarları için unutanlar bu ülkeye çivi çakamazlar. Miting yaptığı Atatürk Stadyum Meydanının beton oturma guruplarının ve bölgede ki, bazı binaların yıkılması konusunda bazı talimatlar verdiğini basından okuduk. 2 yıl önce AVM yapılması için büyük uğraş verdikleri o alan, 3 Atatürk’ü yıktırmamak için muhalefet cephesinin onur savaşı verdiği mücadelen sonra kazanılmıştı o miting alanı. Trafiği kilitlemeyen bir bölgede, tarihi kapalı tribünün yıkılmayacağı güvencesi verilmesine rağmen, zamanın belediye başkanı Recep Altepe’nin şartlar olgunlaştı diyerek, yerine yenisini yapacağız sözüne rağmen, bir gecede tarihi yapının duvarları indirilmişti. Şimdide son kalan tribünleri ve Atatürk Kapalı Salonu ile Gazetecilerin Sosyal Yardımlaşma amacıyla kendilerine tahsis edilen bina yıkılmak isteniyor. Bunlar olduktan sonra sıra Atatürk Lisesine gelecek! Hani değişmiştiniz?” dedi.

BEKLENTİ FARKLIYDI!

Yerel konularda da kısa bir değerlendirme yapan Kaplan; “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa ziyareti oluşturulan beklenti ikliminde, kendisinden farklı konularda da kalıcı sözlerin vermesi, özellikle kendi tabanından bizzat beklendi. Sayın Erdoğan’dan mesela, Kentsel Dönüşüm kaosunun içine düşmüş 2 bin 500 daire sakini çözüm için dudaklarından çıkacak iki kelimeye baktı, Yıldırım-Osmangazi Metrosu için Büyükşehir Belediye başkanı sayın Alinur Aktaş içini rahatlatacak birkaç cümle duymak istedi, imar affını kucağında bulan belediye başkanları ise kalıcı yasal güvence. Lakin sayın Erdoğan, sadece Mega Endüstriyel Bölge, YHT için Osmangazi’nin kalbinde bir büyük istasyon, Gemlik OSB ile Serbest Bölge arasında 8 kilometrelik ilave demir yolu müjdesi verdi, birde unutmadan Osmangazi Köprüsü ile İstanbul-Bursa arasındaki 3 saatlik yolcuğun 1,5 saate düşmesine rağmen yeni YHT hattı ile 2,15 saatte İstanbul’a ulaşılacağı! Yani sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleri ile vatandaşımız yeni bir müjdeli vaat alamamış oldu. 24 Haziran sonuçları milletimiz tarafından bizlere de verilecek olan bir karne olacaktır. Tüm vatandaşlarımızı sandığa gitmelerini ve oylarını kullanmaya davet ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.