Büyükçekmece Belediye Başkanı’ndan ‘iflas’ açıklaması!

Büyükçekmece Belediye Başkanı’ndan ‘iflas’ açıklaması!
09.05.2019
A+
A-

Büyükçekmece Belediyesi 2019 yılı Mayıs ayı meclis toplantısının ikinci oturumu belediye hizmet binası meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Mecliste, ‘Belediyesi’nin 2018 Yılı Kesin Hesapları oy çokluğu ile kabul edildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyeleri ekonomik anlamda sıkıntılı günler beklediğine işaret ederek, “Türk belediyeciliği iflas etmiştir. Dün belediye başkanı seçilip mührü alanlar bugün bırakmak istiyor. ‘Maaş veremiyorum, mazot alamıyorum’ diyorlar. Ben de diyorum ki çöp de toplayamayacaksınız. 2018’e kadar belediyelere devletten şu kadar pay geliyordu. Geçen yıl Büyükçekmece’ye 6 milyon lira gelirken, şimdi 1.5 milyona kadar düştü” şeklinde konuştu.

Türkiye genelindeki 1.398 belediyeden bahsettiğini vurgulayan Akgün, şunları söyledi:

“Geçmişte o kadar pay gelirken, şimdi devletin ekonomisinin iflas etmesi nedeniyle her geçen gün gelen para azalıyor. 42 yıldır belediyeciliğin içinde olan Hasan Akgün bunları söylüyor. Hükümetimizin meseleye tümüyle vakıf olduğunu biliyorum. Defalarca rapor verdik. Bu saatten sonra mesele Sayın Cumhurbaşkanımızın ve iktidarın meselesidir. Belediyeler çökerse başka sorunlar başlar.”

(Yeni Mesaj)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.