BUTGEM, geleceğin mühendislerini yetiştiriyor

BUTGEM, geleceğin mühendislerini yetiştiriyor
07.05.2018
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde (BUTGEM), 9-13 yaş arası çocuklar için ücretsiz yaz kursları kayıtları başladı. 350’ye yakın çocuğun faydalanacağı eğitim programı kapsamında bu yıl ilk kez kodlama eğitim programı düzenlenecek.

BUTGEM, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sorununa çözüm üretirken, düzenlediği yaz kurslarıyla da geleceğin mühendislerini yetiştirme adına ilk tohumları atıyor. Bu yıl 10’uncu kez gerçekleştirilecek olan kurs programları kapsamında 9-13 yaş arası çocuklara telden araba, maket robot, genç mekanisyen, origami-kağıt sanatları uygulama eğitimi verilecek. 5 ayrı eğitim programından 350’ye yakın öğrenci faydalanacak.

KODLAMA EĞİTİMİ BAŞLIYOR

BUTGEM’de bu yıl ilk defa çocuklara yönelik kodlama eğitim programı da hazırlandı. Kodlama eğitimleri ile öğrencilerin kendi oyunlarını yazmaları sağlanacak. Eğitimlerle, ezberci, sorgulamayan, eleştiremeyen nesiller yerine 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireylerin yetiştirilmesi amacıyla erken yaşta kodlama eğitimi verilmesi ve  bu becerilerin çocuklara aşılanması hedefleniyor.

BU EĞİTİMLERİ KAÇIRMAYIN

BUTGEM tarafından verilen yaz eğitim programlarıyla çocuklarda güven duygusunun artması, tasarım ve üretim bilincinin oluşması amaçlanıyor. Söz konusu eğitim programlarından şimdiye kadar 1500’den fazla kursiyer yararlandı. Kayıt işlemlerinin BUTGEM’de gerçekleştirildiği kurs dönemleri ise 2 Temmuz- 6 Temmuz, 9 Temmuz-13 Temmuz, 16 Temmuz–20 Temmuz ve 23 Temmuz-27 Temmuz tarihleri olarak belirlendi.

Bir haftalık program süresince çocuklara ayrıca; kahvaltı yapmanın önemi, tertip, bireysel ve grup çalışması, tasarım bilinci, atasözleri, deyimler, iş güvenliği kuralları ve proje mantığı konularında bilgiler kazandırılıyor. Eğitimler ise saat 09.00 ile 16.30 arasında gerçekleştirilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.