BUSMEK’ten özel sergi

BUSMEK’ten özel sergi
07.12.2017
A+
A-

BUSMEK’in Hüsn-i Hat branşı usta öğretici ve öğrencilerinin titiz çalışmalarıyla hazırladığı ’41 Besmele’ sergisi, Tayyare Kültür Merkezi’nde izlenime sunuldu. 

Geleneksel el sanatlarını yaşatmak adına hayat boyu öğrenme ilkeleriyle çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) Hüsn-İ Hat branşı usta öğretici ve öğrencilerinin el emeği eserleri Tayyare Kültür Merkezi’nde izlenime sunuldu. Türk İslam Sanatlarından Hüsn-i Hat sanatının muhtelif yazı çeşitlerinden oluşan ‘41 Besmele’ sergisinin açılışını, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse gerçekleştirdi. Başkanvekili Köse, BUSMEK’in Türk İslam sanatlarında 2017-2018 eğitim döneminde hat, tezhip, ebru branşlarında 13 grupta 305 kursiyer ile eğitim öğretimlerini sürdürdüğünü söyledi.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergide, Hattat Kasım Kara ve Hattat Özay Altın ile Ebru sanatçısı Elif Aydın, Nahhat Ali Mutlu, Müzehhibe Müzeyyen Topal, Müzehhip Muammer Çelik, Hattat Elif Gürkan Yeşilırmak ve öğrencilerinin eserleri bulunuyor. Tayyare Kültür Merkezi’ndeki 41 Besmele Sergisi, 9 Aralık Cumartesi gününe kadar ziyaret edilebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.