BUSİAD: Yavaşlayan büyüme tehlike işaretçisi!

BUSİAD: Yavaşlayan büyüme tehlike işaretçisi!
10.09.2018
A+
A-

Türkiye’nin II. Çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, “Bu yıl madalyonun iki yarısı gibi geçiyor. Gelen büyüme rakamı 5.2 ile hiç fena değil. Ancak biliyoruz ki temmuz ayı ile birlikte başka bir Türkiye yaşanıyor. Büyüme yavaşlarken, fakirleşme artıyor” dedi.

BUSİAD Başkanı Türkay, bugün II. Çeyrek büyüme rakamlarını açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu’nun aynı anda, 2017 yılı bağımsız yıllık gayrisafi yurt içi hasılasının yüzde 7.4 ve kişi başına gayrisafi yurt içi hasılasının da 2017 yılında 38 bin 680 lira ve karşılığı olarak 10 bin 602 dolar olduğunu açıkladığını da hatırlattı.

Türkay, “Büyümede düşüş olmasa bile bu dolar kuruyla (Bugün 6.46 olduğu düşünülürse) dünya piyasasında mal veya hizmet alabilmek için ne kadar fakirleştiğimiz ortadadır” dedi.

Türkay, “Bu yılın ikinci yarısının kayıp olduğu görülüyor. Ancak, umudu ve gelecek yılları kaybetmemek için bu günlerin hızla çözümler üretileceği bir dönem olarak görülmesini arzuluyoruz. Orta Vadeli Planı’nın bugünlerde açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Umudumuz açıklanacak planın (teşvik, özendirme, her ne denirse…) üretimi ve ihracatı artırmaya ve paramızdaki değer kaybını telafi etmeye dönük bir plan olması. Sanayinin yanı sıra tarım ve hayvancılıkta da bu konu çok büyük önem arz ediyor. Kalkınacaksak hep birlikte kalkınacağız.  Aksi takdirde bırakın bir yılı, yılın iki yarısı arasında bu kadar fakirleşmeyi kaldırabilmek hiç de kolay olmayacak” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.