BUSİAD: ‘Ekonomik sorunların çözülme zamanı geldi’

BUSİAD: ‘Ekonomik sorunların çözülme zamanı geldi’
25.06.2018
A+
A-

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD)Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, “artık birikmiş ekonomik sorunların güçlü bir iradeyle çözülme zamanı geldi” dedi.

BUSİAD Başkanı Türkay, Pazar günü tam bir demokrasi şöleni yaşandığını, Türk halkının büyük bir katılımla sandığa koştuğunu kaydederek, “Halkımız demokrasinin en somut yansıması olan seçimi ve sandığı ne kadar içselleştirdiğini bu seçimde de göstermiştir” diye konuştu.

Ülke yönetimi için aday olan tüm isimlere teşekkür eden Türkay, “artık kazananların halkın beklentilerini karşılama dönemine girilmiştir” dedi.

Türkay, şunları kaydetti:

“Artan döviz kurları, dış borç ve üretimde yaşanan sıkıntılara yapısal çözümler bulma dönemine girilmeli. Yeni bir sistemle hükümet edecek olan yeni iktidar önündeki 5 yılı iyi değerlendirmeli ve vakit kaybetmeden üretimi artıracak çözümleri hayata geçirmelidir. İş dünyası olarak en büyük beklentimiz, eğitilmiş iş gücünün artırılması, tarımın daha da çok desteklenmesi ve üretimin önündeki engellerin kaldırılmasıdır. Bunların sağlanmasıyla oluşacak güçlü ekonomiye sahip Türkiye’nin, terör sorununu da çözeceğine inancımız tamdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.