Bursaspor bu sezon sahasında ilk kez kazandı

Bursaspor bu sezon sahasında ilk kez kazandı
19.10.2020
A+
A-

TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor, Balıkesirspor’u 3-1 mağlup ederek 2020-2021 sezonunda sahasındaki ilk galibiyetini aldı.

Yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle sezona transfer yapamayarak başlayan yeşil-beyazlı ekip, ligin ilk haftasında Adana Demirspor’a 3-1 mağlup oldu.

Bir sonraki hafta Altınordu deplasmanına konuk olan Bursaspor, bu maçtan 2-0 galip ayrılmayı başardı. Üçüncü haftada Giresunspor’u sahasında ağırlayan Bursa temsilcisi, bu maçtan 2-1 mağlup ayrıldı.

Dördüncü haftada Tuzlaspor’a konuk olan yeşil-beyazlıların, 3-0 öne geçtiği karşılaşma 3-3 bitti.

Ligin 5. haftasında son olarak Balıkesirspor’u ağırlayan Bursaspor, sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Bursaspor, bu sonuçla sezonun ilk iç saha puanını da almış oldu.

TFF 1. Lig’in 5. haftasında Bursaspor ile Balıkesirspor takımları, Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’nda karşı karşıya geldi. Bursasporlu Ali Akman, bir pozisyonda Balıkesirsporlu Batuhan İşçiler (35) ile mücadele etti.

MAÇIN ARDINDAN

  • Bursaspor Teknik Sorumlusu Fazlı Tan: “Bu galibiyet takımımız için çok önemliydi. Hedefimiz yukarı doğru tırmanmak”
  • Balıkesirspor Teknik Direktörü Mesut Dilsöz: “Berabere kalsaydık hak etmediğimiz bir beraberlik olurdu”

TFF 1. Lig’in 5. haftasında konuk ettiği Balıkesirspor’u 3-1 mağlup eden Bursaspor’un teknik sorumlusu Fazlı Tan, iç sahadaki ilk galibiyeti aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Tan, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, sahalarındaki ilk galibiyeti aldıklarını dile getirdi.

Maça iki taraftın da kontrollü başladığını belirten Tan, şöyle konuştu:

“İlk yarıda iki taraf da pozisyon üretemedi. Biz erken bir golle öne geçtik. Rakibimiz daha sonra beraberliği yakaladı. İlk yarıda iki takım da keyif vermedi. İkinci yarı risk aldık. Oyuncularımıza soyunma odasına uyarıda bulduk. Tamamen bizim kontrolümüzde geçen bir ikinci yarı oldu. Rakibimize pozisyon da vermedik. Net pozisyonlarımız vardı. Bu maç berabere bitse üzülecektik. Saha içindeki oyuncularımızın istek ve arzusundan dolayı mutlu olduk. Son dakikalarda da olsa golü bulduk. İç sahadaki ilk galibiyeti aldığımız için mutluyuz. Sakatlık geçiren Vefa Temel’e bu galibiyeti hediye ediyoruz. Bu galibiyet takımımız için çok önemliydi. Hedefimiz yukarı doğru tırmanmak.”

Mesut Dilsöz: “Rakibin oyununa karşılık veremedik”

Balıkesirspor Teknik Direktörü Mesut Dilsöz, mağlubiyeti hak ettiklerini söyledi.

Çok kötü oynadıklarını ve sadece koşarak mücadele etmeye çalıştıklarını vurgulayan Dilsöz, “Oynamazsan, top sende kalmazsa, devamlı top rakipte kaldığı zaman maçtan puanla ayrılma şansın olmuyor. Tuhaf şekilde top bizde kalmadı, oynayamadık. Rakibin oyununa karşılık veremedik. Mağlubiyeti hak ettiğimiz bir maçtı. Berabere kalsaydık hak etmediğimiz bir beraberlik olurdu. Sorunumuz arkadaşlarımızın beyninde. Konuşarak halletmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.