Bursa’nın Perileri çok mutlu

10.12.2018
A+
A-

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Bursa Büyükşehir Belediyespor, evinde ligin güçlü ekiplerinden Elazığ İl Özel İdare’yi konuk etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın tribünden takip ettiği maçta yeşil-beyazlılar salondan  88-78 galip ayrıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Basketbol takımı, TKBL  11. haftasında Elazığ İl Özel İdare takımını konuk etti. TOFAŞ Spor Salonu’ndan oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğini yeşil-beyazlılar 17-21 geride tamamladı. İkinci çeyrekte dış atışlarda isabet bulan Bursa ekibi, kendi potasında rakibini hataya zorladı ve soyunma odasına 43-33 önde girdi. Kaptan Burcu Erbaş’ın 5 faulle oyun dışı kaldığı maçın üçüncü çeyreğinde Büyükşehir Belediyespor, final paslarında zorlandı. Sharon’ın pota altı hareketliliği yeşil-beyazlılara top üstünlüğü sağladı ve skoru korumayı başardı. Maçın son çeyreğine 63-54 önde başlayan Bursa ekibinin yaptığı hücum hataları rakibe sayı olarak döndü.  Maçın bitimine 6.48 dakika kala Elazığ İl Özel İdare farkı 2 sayıya kadar indirmeyi başardı. (68-66) Yeşil-beyazlıların genç baş antrenörü Gökhan Aşıcı’nın molasıyla yeniden oyunda üstünlük kuran Bursa ekibi, oyunu rakip alana yaymayı başardı. Hızlı hücumlarla pota altında sayı bularak farkı açan Büyükşehir Belediyespor maçtan 88-78 galip ayrıldı.

Aktaş’tan tebrik

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce desteklenen 30 çocuk maçı tribünden takip etti. Maçın devre arasında küçük bir gösteri maçı yapan çocuklar daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TOFAŞ Spor Kulübü Baş Antrenörü Orhun Ene ve Kadın Basketbolcular ile hatıra fotoğrafı çekti. Maçın bitiminde ise Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sporcuları gösterdikleri mücadele ve aldıkları galibiyetten dolayı tebrik etti.

Bu sonuçla galibiyet sayısını 7 maça çıkaran Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü puanını da 18’e yükseltti.  Ligde 6. Sırada kendine yer bulan yeşil-beyazlılar TKBL 12.haftasında deplasmanda Edremit Belediyesi Güre takımı ile karşılaşacak. 15 Aralık Cumartesi günü Edremit Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 15:00’da başlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.