Bursa’nın en genç takımı, tesis ve saha istiyor

06.08.2018
A+
A-

Gürsu’nun İpekyolu Mahallesi’nde 2016 yılında İpekyoluspor ismi ile kurulan ve geçen sezon 2’ci amatör ligde mücadele eden takım, belediye başkanlarından yardım bekliyor.

İpekyoluspor Kulübü Başkanı Ali Kılıçlıoğlu, “Mahallemizde küçük de olsa bir binamız vardı, ama özel bir firma bizim binamız olan yeri satın almış ve yol açma gerekçesi ile binamızı yıktı. Gürsu Belediye Başkanımız sayın Mustafa Işık, o firmanın yıkılan bina için üzüntü duyduklarını dile getirerek tekrar uygun bir yere bir bina yaparak bize bedelsiz olarak tahsis edileceği müjdesini verdi. Geçici olarak idmanları yapabilmemiz için, kapalı pazar alanı olarak tahsis edilen yerde de kaleleri belediyemiz tarafından yapılan kumlu bir alan oluşturuldu. Ancak orayı da zemin müsait olmadığı için kullanamıyoruz’’ dedi.

Kulübün kuruluş aşamasında kamunun tüm birimlerini ziyaret ederek sözler aldıklarını ve 2 yıl geçmesine rağmen verilen sözlerin yerine getirilemediğini belirten Başkan Kılıçlıoğlu şunları söyledi: ‘’Bursa’da 900 civarı mahalle kulübü var. Her birinin kendi içinde sorunları var. Belediyeler ekonomik gerekçelerle kendileri, bünyesinde topladıkları spor branşlarından birer ikişer çekiliyor. Kulübümüz, mahallemizin gençlerinden oluşmasına rağmen biz bile yeni sezon için 50 bin lira bütçe ayırdığımız düşünülürse, omuzlarımıza aldığımız yükün ağırlığı bir kez daha ortaya çıkıyor. Devlet tarafından yapılacak olan yatırımı, gerekli koşullar oluşursa yapmaya da hazırız.’’

Başkan Kılıçlıoğlu, ‘’Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın spor ile ilgili uygulama ve talimatları olduğunu belirterek, ‘’Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Belediyelerin, gençlerin beden terbiyesi alması için spor tesisleri yatırımlarına öncelik tanınması talimatı. Yerleşim yerimiz ilçemize 17 kilometre, Bursa merkeze 47 kilometre uzaklıkta. Buraya kazandırılacak olan tesis sadece bu mahallenin gençlerine değil, Bursa’ya da doğal güzelliklerin getireceği öncelikleri nedeniyle hizmet edecektir. Bu tesis için 250-300 bin liranın yetebileceğini düşünüyorum. Başta Bursa’nın milletvekilleri olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve Gürsu Belediye Başkanımız Mustafa Işık’ın tesisleşme üzerindeki hassasiyetlerini düşünerek bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.