Bursalılar’a 30 Ağustos Zafer Yürüyüşü daveti

Bursalılar’a 30 Ağustos Zafer Yürüyüşü daveti
28.08.2019
A+
A-

Zafer Platformu’ndan Bursalılar’a 30 Ağustos yürüyüş daveti yapıldı.

Siyasi partiler, sendikalar ve STK’ların oluşturduğu Zafer Platformu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlenen yürüyüşe tüm Bursalıları davet etti.

Basın açıklamasına CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, CHP Milletvekilleri Erkan Aydın ve Yüksel Özkan ile CHP İl Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Yılmaz, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve belediye meclis üyeleri, ADD Şube Başkanı Nedret Yayla da katıldı.

30 Ağustos Cuma günü saat 14.00’te Şehreküstü Meydanı’ndan başlayıp, Heykel’de sona erecek yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak ve konuşmalar yapılacak.

Platform adına açıklamayı yapan ve tüm Bursalıları yürüyüşe davet eden Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona, “Bu zafer, büyük işgaller sonrasında Anadolu topraklarına sıkıştırılmış Türk Milleti’nin bağımsızlığını ve özgürlüğünü sağlayan en önemli ve hayati adımdır. İnsanlık tarihinin gördüğünü en şanlı zaferlerden birisi olan 30 Ağustos Zaferi; işgal edilmiş topraklarını kurtarmanın haklılığı, bağımsız yaşamaya duyulan inanç ve kararlılıkla kazanılmış bir zaferdir” dedi

Bağımsızlık savaşımıza önderlik eden Mustafa Kemal’in ‘‘Böyle bir millet esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir!… O halde, ya istiklal ya ölüm!” yaklaşımını aktaran Rona, şunları söyledi:

“30 Ağustos Zaferi, hepimizin ortak zaferidir. Bu büyük zaferin 97. Yılında bizlere özgür ve bağımsız bir ülke bırakmak uğruna canlarını veren atalarımızı anmak ve büyük zaferimizi kutlamak üzere bayraklarımız ve Atatürk posterlerimizle alanlarda olacağız.

30 Ağustos Zaferi’nin Bursa’mız için ise, bambaşka bir önemi vardır. Bursa’nın 20 Temmuz 1920’de işgal edilmesinde sonra duyulan üzüntü ile meclis kürsüsüne puşide-i siyah, yani siyah örtü örtülmüştür.

Bursa’nın ve tüm Anadolu’nun üzerindeki karanlık işgal örtüsünün yırtılıp atıldığı o büyük günde, tüm Bursalı hemşerilerimizi, Bursa Zafer Platformu olarak, 30 Ağustos Cuma saat 14.00’de Şehreküstü Meydanı’nda toplanmaya, Zafer Yürüyüşümüze katılmaya davet ediyoruz.”

AKKUŞ: GENİŞ KİTLELERLE KUTLAYACAĞIZ

CHP Bursa İl Başkanı Hüzeyin Akkuş da kısa açıklamasında yürüyüşe daveti yineleyerek, bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramının çok daha geniş kitlelerin katılımıyla kutlanacağını söyledi.

Akkuş, Nilüfer Belediyesi’nce 30 Ağustos günü saat 17.00’de İbrahim Yazıcı Stadı’nda düzenlenen etkinliği de hatırlatarak, Bursalıları 7.835 kişinin katılımıyla oluşturulacak Türkiye Haritasına katkı vermeye davet etti.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.