Bursalılar ‘Nasıl Bir Görmek İstiyorsunuz’ sorusuna cevap verdi

Bursalılar ‘Nasıl Bir Görmek İstiyorsunuz’ sorusuna cevap verdi
24.12.2017
A+
A-

Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘Nasıl Bir Bursa Görmek İstiyorsunuz?’ başlıklı Bursa Konuşuyor toplantısında, Bursalılar şehir hakkında görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdi. Toplantıda, kentsel dönüşümden ulaşıma kadar birçok konu konuşuldu.

Yerel karar alma mekanizmalarına şehir halkının katılımını sağlamayı amaçlayan Bursa Kent Konseyi, ‘Nasıl Bir Bursa Görmek İstiyorsunuz?’ başlıklı Bursa Konuşuyor toplantısı düzenledi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu’ndaki programa, sivil toplum kuruluşlarından kamu kurumlarının temsilcilerine, muhtarlardan vatandaşlara kadar geniş yelpazede Bursalılar katıldı.

Programın açılışında konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Bursa’nın kültürlerin beşiği, uygarlıkların buluşma noktası olduğunu, bağrında 3 kıtaya hükmetmiş bir medeniyet kurup dünyaya armağan ettiğini hatırlattı. Bursa’nın her alanda olduğu gibi ‘Yerel Gündem 21’ ve ‘Kent Konseyi’ çalışmalarında da öncü ve örnek bir şehir olduğunu söyleyen Hasan Çepni, “Kent konseyleri hemşehrilik ve kentlilik bilincinin geliştirilmesi, şehrin hak ve hukukunun korunması, çevreye duyarlılık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim gibi ilkeler doğrultusunda çalışmaktadır. Kısacası kent konseyleri katılımcı demokrasi ve birlikte yönetimin Türkiye’deki en güzel örneğidir. Bursa ise katılımcı demokrasinin en güzel örneği olan kent konseyini bir Türkiye markası haline getirmiştir. Bursa Kent Konseyi, ulusal ve uluslararası birçok faaliyete ev sahipliği yapabilen herkese açık, her düşünceden insanın bir araya gelebildiği Türkiye’nin en güçlü ve en aktif Kent Konseyi’dir” dedi.

Yerel karar alma mekanizmalarına şehir halkının katılımını sağlamak amacıyla Bursa Kent Konseyi’nin gece gündüz demeden çalıştığını, Bursa ve ülkemiz için projeler ürettiğini belirten Çepni, “Bursa Kent Konseyi kurulduğunu günden bu yana çeşitli konularda 81 gündemli toplantı düzenledi. Bu toplantılar sonucunda ortaya çıkan görüşler Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne gönderildi. Bugün burada yapılan ‘Nasıl Bir Bursa Görmek İstiyorsunuz?’ konulu ‘Bursa Konuşuyor’ toplantısından sonucunda çıkan görüşler şehrimizi yönetenler için birer yol haritası niteliğinde olacaktır. Bursa Kent Konseyi de şehrimizin pusulası olmaya devam edecektir. Bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen önceki dönem belediye başkanlarımıza, Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum. Daha güçlü bir Bursa için hep beraber çalışacağız” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse ise Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’ın selamlarını iletti. Köse, Bursa’nın konuşması gerektiğini, bunun da Kent Konseyi öncülüğünde tüm kuru ve kuruluşların katılımıyla yapılmasının doğru olacağını anlattı. Bir araya gelerek daha güzeli bulmanın ve çözüm bulmanın mümkün olabileceğini ifade eden Köse, topluma ve şehre karşı faydalı çalışmalara imza atan Bursa Kent Konseyi’ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından katılımcılara tek tek söz verildi. Divan Başkanlığı’nı Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, divan üyeliklerini Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı ve Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Murat Başlar’ın yürüttüğü bölümde, katılımcılar Bursalılara söz hakkı veren Bursa Kent Konseyi’ne teşekkür etti.
Toplantıda;

“- Alternatif ulaşım modelleri geliştirilmeli, insanlar toplu taşımaya teşvik edilmeli,

– Bursa’da deprem gerçeği gözardı edilmemeli, kentsel dönüşümlere buna göre planlanmalı,

– Yenişehir Havaalanı daha aktif hale getirilmeli, diğer illere direkt uçuşların sayısı arttırılmalı,

– Esnaf ve araçların kaldırım işgali kontrol altına alınmalı,

– Yüksek gerilim hatları yeraltına alınmalı,

– Yön levhaları ile tabelalarda Türkçe kullanımına özen gösterilmeli,

– Kaldırım yüksekliği uluslararası standartlara uygun hale getirilmeli”

gibi yüzlerce öneri geldi. Görüş ve öneriler bir rapor haline getirilerek Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne gönderilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.