DP Osmangazi’den ‘kentsel dönüşüm’ uyarısı…

DP Osmangazi’den ‘kentsel dönüşüm’ uyarısı…
05.07.2018
A+
A-

“Kentsel dönüşüm mü, bölüşüm mü?”

0,50 emsal artışı ile başlayan kentsel dönüşüm süreci idari mahkemeler tarafından yapılan itirazlar sonucu durdurulmuş, binası yıkılan 12 bin aile yasal süreçte ruhsat alamadıkları için mağdur olmuştu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile görüşen mağdur aileler hala sorunlarını çözemediler. Sosyal donatı alanı ve yeşil alan yetersizliğinden kaynaklanan sıkıntıların Temmuz ayında yapılacak Belediye Meclisi toplantılarında çözüme kavuşturulması beklenirken, yeni Hükümet’in kurulamaması nedeniyle yeni bir krize perde açtı. Kentsel dönüşümdeki tıkanıklığın ağustos sonrası yapılacak oturumda çözüme kavuşturulması bekleniyor. Kentsel dönüşüm siyasi partilerin ilçe teşkilatlarında da ana gündem maddesi. Demokratlar konuyu en yakın takip eden siyasilerden.

VİZYONA KATKI KOYARIZ!

Konunun en başından beri takipçisi olan Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanı Çağrı Kaplan, Bursa’nın ana sorunlarından biri haline gelen kentsel dönüşüm, imar barışı konuları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kaplan; “0,50 emsal artışı ile ilgili uygulama aşamasında belediye başkanları, belediye meclisleri, siyasiler, STK’lar ve akademik odalar ve biz, çekincelerimizi en üst perdeden bir üst makama kadar iletmiştik. Pratikte Bursa’nın yüzde 70 civarında halk dilinde çürük binaların yıkılması amacıyla düzenlenen bu uygulamanın pratikte çözüm olmadığı, yıkılan binaların yerine yükselen gökdelenlerden sonra anlaşıldı. Doğayla savaşmayan her türlü çözüm önerilerini destekleriz. Rantı ön plana almayan tüm projelerin de Bursa’nın vizyonuna koyacağı katkı nedeniyle hep arkasında durduk. Soğanlı’da yapılan kentsel dönüşüm ile ilgili yapılan bir takım yapısal hatalardan dolayı 200 ailenin mağduriyetleri hala çözülemedi. Sayın Başkan Mustafa Dündar’ın temmuz ayı oturumunda konuyla özel olarak ilgileneceğini beyan etmesi bizi sevindirmiştir. Kentsel dönüşümle birlikte Bursa’nın en büyük sorunlarından biri olan ulaşım sıkıntısının da açılacak ya da genişletilecek yeni yollarla aşılacağına inanıyoruz. Biz parti olarak herkesin huzurlu, güvenli ve ismi yeşil olan Bursa’da eşit haklara sahip yaşantıyı arzu ediyoruz. Mahalle bazında değişimin her zaman yanında olduk. Altıparmak-Çarşamba hattından başlamak üzere şehrin kalbinde bir dönüşüm başlatılmasını da destekleriz” dedi.

SİMSARLARA DİKKAT!

Son zamanlarda gündeme gelen İmar Barışı konusunda da görüşlerini paylaşan DP Osmangazi İlçe Başkanı Kaplan; “Yılların çözülemeyen gecekondulaşmanın önüne geçmek için özverili bir sorumluluk alan Hükümetimizi kutluyorum. Ancak elektronik ortamda aracı kullanmadan yapılacak olan uygulama için vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri dile getirmek isterim. Bu bina sahiplerinin yaş ortalaması tıpkı binanın yaş ortalaması gibi 45 yaş üstü. Teknoloji gelişiyor, ama zaman ilerledikçe teknolojiden yaşlanan nesil kopuyor. Bakanlıkların bu konuda iş takipçiliği olmadığını ısrarla belirtmesine rağmen daire başına bazı simsarların bin-bin 500 lira karşılığında iş takibi yaptıklarını, daha sonra da vekalet aldıkları kişilerin tapularını kendi adlarına çıkardıklarını duymaya başladık. Belediyelerin hizmet masalarına bireysel olarak gelerek vatandaşların başvurularını yapmalarını, gereken kurumlara da belediyelerin yönlendirmesi ile harçların yatırılması taraftarıyız. Geçmişte kaçak binaların altyapı hizmetlerinin iş takibini yapacağını beyan ederek yüzlerce vatandaşımız on bin lira ve üstü meblağlarla dolandırılmışlardı. İmar barışı hakkını kullanan mahallelerde de acilen kentsel dönüşüme girilmesini istiyoruz. Belediye ve kurumsal inşaat firmalarının ortaklığında Osmangazi’nin kabuğunu kıracağına inanıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.